Ingezonden persbericht


Utrecht - vrijdag 17 april 2009

Duurzaam ondernemen in de evenementenbranche
GreenKey keurmerk voor DeFabrique Evenementenlocatie

Utrecht - Vanaf 2010 moet de rijksoverheid duurzaam inkopen. Ook evenementen van de overheid moeten aan deze norm voldoen. DeFabrique ziet het streven van de overheid als een uitdaging om als eerste duurzame evenementenlocatie van start te gaan.

Eerste duurzame evenementenlocatie
DeFabrique is gelegen aan de rand van Utrecht. Een industrieel historisch complex waar voorheen mengvoederbedrijf UTD was gevestigd. Nu worden in deze oude fabriek bedrijfsevenementen georganiseerd voor de top van de Nederlandse bedrijven en overheden. Van congres tot productintroductie.

Herbestemmen van industrieel erfgoed
De meest duurzame beslissing die DeFabrique ooit heeft gemaakt is de oude mengvoederfabriek waarin het is gevestigd een herbestemming te geven als evenementenlocatie. De hoeveelheid energie en vervuiling die daarmee is bespaard is met geen mogelijkheid te compenseren. Daarmee is DeFabrique met recht duurzaam te noemen.

GreenKey keurmerk
De GreenKey is een keurmerk voor bedrijven die bezig zijn met gastvrijheid en daarnaast duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk vinden. Het keurmerk kijkt onder andere hoe we wordt omgegaan met catering, energiegebruik en afvalscheiding. In Europa zijn op dit moment meer dan 450 bedrijven aangesloten bij het internationale keurmerk, maar DeFabrique is de eerste gecertificeerde evenementenlocatie.

Nog duurzamer
In de toekomst zal DeFabrique blijven werken aan duurzaam ondernemen. Een windmolen en zonnecellen om eigen stroom op te kunnen wekken staan op het programma. Ook zal alle verlichting van DeFabrique worden vervangen door ledverlichting.

Neem voor meer informatie contact op met:
Dhr. Sybren Ophof
Commercieel Directeur
Telefoon: 06-51376278
Email: sybren@defabrique.nl

DeFabrique Evenementenlocatie
Westkanaaldijk 7
3542 DA UTRECHT
Tel. +31 (0)30 2404040
Fax. +31 (0)30 2404039
info@defabrique.nl
www.defabrique.nl

Bijgevoegde foto's zijn geheel rechtenvrij.
Voor overig beeldmateriaal kunt u contact opnemen of kijken op: http://picasaweb.google.com/EvenementenlocatieDeFabrique/DeFabriqueImpressie#