Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CPI Governance slaat vleugels uit

Nederland geteisterd door zwarte zwanen

Nederhorst den Berg, 20 april 2009 - Nooit eerder is het belang van good governance en risicomanagement voor organisaties zo evident geweest als nu. CPI Governance speelt in op deze groeiende behoefte. De organisatie heeft het minderheidsbelang van Corgwell uitgekocht en gaat zelfstandig verder. Op 14 april heeft CPI Governance de deuren van haar nieuwe kantoor in Nederhorst den Berg geopend.

Risico's organisaties onderbelicht
Ondanks de kredietcrisis is governance en het risicomanagement binnen organisaties onderbelicht. 'Risico's zijn er niet om vermeden te worden. Goed inzicht in bestaande en mogelijke risico's is cruciaal voor de gezondheid en groei van een organisatie. Daarom hoort risicomanagement thuis op de agenda van de raad van bestuur', aldus Simone Heidema, directeur van CPI Governance.

Zwarte zwanen
Organisaties kunnen zelden gebeurtenissen met grote gevolgen voorspellen. 'Het menselijk brein schiet systematisch tekort in het doorzien van risico's waar men niet naar kijkt. Pas naderhand wordt verklaard waarom ze plaatsvonden en zoveel impact hadden. Helaas is het dan te laat', aldus Heidema.

CPI Governance noemt dergelijke gebeurtenissen Black Swans. 'De term refereert aan de overtuiging dat alle zwanen wit zijn, totdat je een zwarte ziet; iets dat tot dan onmogelijk leek,' aldus Heidema. CPI Governance helpt organisaties bestendig te worden tegen risicovolle, ingrijpende gebeurtenissen: de negatieve zwarte zwanen. Tegelijkertijd helpt zij organisaties zich zo te organiseren dat zij voordeel halen uit positieve zwarte zwanen.

Test
Benieuwd naar uw awareness voor zwarte zwanen? Doe de Black Swan Test, http://www.cpigovernance.nl/

Over CPI Governance
CPI Governance staat voor transparante, pragmatische en kostenefficiƫnte governance-oplossingen op maat. Met een gepassioneerd team van ervaren en onafhankelijke professionals werkt CPI Governance voor beursgenoteerde en niet beursgenoteerde bedrijven waaronder bijvoorbeeld Delta Lloyd. CPI Governance heeft nu zo'n 15 projecten lopen met gemiddeld tussen de 5 en 20 professionals per project.

Noot voor de redactie,