Van papfles tot alcoholpops

20/04/2009 11:45

Onafhankelijke Ziekenfondsen-Mutualités Libres

'Binge drinking' en alcoholpops - jongeren zijn zich niet steeds bewust van de gevolgen van alcohol.

De dienst Gezondheidspromotie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen legt zich met een preventiebrochure speciaal toe op preventie bij jonge adolescenten.

BRUSSEL, 20 APRIL 2009. Jongeren gebruiken voor het eerst minder alcohol, tabak en andere drugs. Dat blijkt uit de hoopgevende resultaten van het recent gepubliceerde Europese ESPAD onderzoek (European School Survey on Alcohol and Other Drugs). Toch blijken jongeren zich vaak onvoldoende bewust te zijn van de gevolgen van het gebruik van alcohol.

Hoewel de consumptie dalende is, blijft bier erg populair bij de jeugd. Alsook het extreme alcoholgebruik, zoals binge drinking. Eveneens zeer in trek zijn de alcoholpops, dit zijn op limonade lijkende dranken met een alcoholpercentage van 5 tot 6 percent.

Responsabilisering en preventie

De dienst Gezondheidspromotie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen ontwikkelde een brochure speciaal voor én tot stand gekomen dankzij de medewerking van jongeren tussen 12 en 16 jaar. Centraal hierin: de risico's verbonden aan overmatig alcoholgebruik en het mixen van alcohol met andere middelen - dit alles overgoten met een flinke dosis humor.

De brochure 'Alcohol kan de gezondheid ernstig schaden - alsof we dat nog niet wisten' is gratis te verkrijgen in de kantoren van de Onafhankelijke Ziekenfondsen of bij de Dienst Gezondheidspromotie van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen Sint-Huibrechtstraat 19, 1150 Brussel - Tel.: 02 778 92 11 - Fax: 02 778 94 04

E-mail: gezondheidspromotie@mloz.be - Website: www.mloz.be

-----

De Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen (MLOZ)

MLOZ verenigt zeven ziekenfondsen: Euromut, Partena Onafhankelijk Ziekenfonds, Onafhankelijk Ziekenfonds Securex, OZ Onafhankelijk Ziekenfonds, Partenamut Mutualité Libre, Mutualité Professionnelle et Libre de la Région wallonne en Freie Krankenkasse.

Met meer dan 1.940.000 leden zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de derde grootste verzekeringsinstelling van het land wat betreft het aantal leden in de algemene regeling. In de regeling 'zelfstandigen' zijn ze de tweede grootste.

Alle Onafhankelijke Ziekenfondsen staan garant voor een kwalitatieve dienstverlening binnen het kader van de verplichte én aanvullende verzekering, aangepast aan de hedendaagse eisen en behoeften.

Persverantwoordelijke:

Karima Amrous - Manager Externe Communicatie

Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Sint-Huibrechtstraat 19, 1150 Brussel

E-mail : karima.amrous@mloz.be

Tel : 02/778.94. 33

Gsm : 0474/32 14 46

www.mloz.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel