Ingezonden persbericht




Persbericht
Plaats: Haarlem
Datum: 20 april 2009

Een hoofdrol voor Comenius

Van 20 april tot en met 9 mei viert Europa de `Comeniusweek'. In alle 31 landen die deelnemen aan Comenius ­ onderdeel van het Leven Lang Leren programma (LLP) ­ zijn in deze periode activiteiten gepland. Het Europees Platform organiseert in Nederland een posterontwerpwedstrijd waarmee leerlingen een rol kunnen winnen in een promotiefilm. In Nederland zijn duizenden leerlingen betrokken bij Europese uitwisseling binnen de Comenius Schoolpartnerschappen.

Comeniusweek in Nederland
In het kader van Comeniusweek houdt het Europees Platform een ontwerpwedstrijd voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. De leerling die zijn of haar internationale ervaringen het best weet uit te beelden op een poster, mag meespelen in een promotiefilm voor het LLP in Nederland. Op de poster moet een plaats ingeruimd zijn voor Mobi, de mascotte voor grensoverschrijdende mobiliteit in het kader van een Leven Lang Leren.

Ook voor alle Comenius- en eTwinningscholen is er een wedstrijd: meld gedurende de Comeniusweek jezelf of een collega aan bij eTwinning en win deelname aan een Europese eTwinningbijeenkomst dit najaar.

Comeniusweek in Europa
Het algemene thema voor de Comeniusweek is het Europees Jaar van Creativiteit en Innovatie. De Europese Commissie heeft een website gelanceerd om de verschillende activiteiten in de deelnemende landen aan te kondigen en er verslag van te doen.

Meer informatie
Comeniusweek in Nederland: www.europeesplatform.nl Comeniusweek in Europa: http://ec.europa.eu/education/comenius/doc1206_en.htm

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht