Gemeente Zijpe


2009-04-15 Renovatie riolering Stuyvezandeweg en Patrijzenweg Callantsoog

Vanaf 20 april 2009 wordt de riolering in de Stuyvezandeweg en deze in de Patrijzenweg gerenoveerd. Al een aantal maal zijn verzakkingen opgetreden in het wegdek van de Stuyvezandeweg. Dit is een direct gevolg van de toestand van de rioolbuizen. De riolering in de Patrijzenweg heeft min of meer dezelfde schadebeelden. Beide rioleringen worden voorzien van relining.

Relining

Relining is een werkproces waarbij de buizen van binnenuit worden gerenoveerd. De buizen worden voorzien van een nieuwe flexibele leiding. De leiding wordt onder druk gezet met water of stoom. Hierdoor drukt de flexibele leiding zich tegen de binnenzijde van de buiswand aan. Na het uitharden van deze flexibele leiding is er sprak van een nieuw riool. Het bedrijf Instituform voert de werkzaamheden uit. In de bijgevoegde flyer vindt u meer informatie over de relining.

Overlast?

Een groot voordeel van deze manier van werken is dat er haast geen overlast is voor omwonenden. Slechts op enkele plaatsen in de Stuyvezandeweg en de Patrijzenweg zullen ook werkzaamheden aan de weg nodig zijn.

De grote werkzaamheden zullen ongeveer twee weken duren. Daarna zullen hier en daar, over een periode van ongeveer vier weken, nog afrondingswerkzaamheden plaatsvinden.