De Week van Leerpark Dordrecht


DORDRECHT, 20090326 -- Een lange tijd is er hard gewerkt aan de bouw van scholen in het Leerpark Dordrecht. Nu de bouw is voltooid, is het tijd voor een feestelijke opening in de week van 20 t/m 24 april 2009.

De week van het Leerpark

Om de voltooiing van de bouw te vieren en de samenwerking en synergie tussen de scholen te bevorderen is `de week van het leerpark' in het leven geroepen.
In de week van 20 t/m 24 april zullen er op het terrein van Leerpark Dordrecht allerlei activiteiten worden georganiseerd op het gebied van kunst&cultuur, sport, educatie en muziek.
De week zal op maandag 20 april feestelijk worden geopend door de burgemeester en op vrijdag 24 april worden afgesloten met heel veel sport. Het evenement is bedoeld voor leerlingen van het Leerpark, maar ook voor vrienden, familie, omwonenden en andere geĂŻnteresseerden.

Leerpark Dordrecht

Leerpark Dordrecht brengt leren, wonen, werken, ondernemen en ontspannen samen op een bijzondere manier. Op het terrein in Dordrecht zijn diverse instanties gevestigd die op allerlei vlakken met elkaar samenwerken.
Er zijn 4 scholen met vmbo, mbo en hbo opleidingen aangesloten bij het Leerpark, namelijk: het Da Vinci College, het Stedelijk Dalton Lyceum, het Insula College en het Wartburg College. De scholen werken met diverse instanties samen en maken gebruik van elkaars talenten. Dit moet gaan zorgen voor een optimale balans tussen gezamenlijk en individueel en theorie en praktijk. Op deze manier wordt er gewerkt aan de vernieuwing van het onderwijs.

De week van het Leerpark wordt georganiseerd door Leerpark Connect! in samenwerking met stichting Wensenwerk en de Nationale Sportweek.





Week van het Leerpark