Test beoordeelt HolidayCheck als meest betrouwbare beoordelingsportal


Bottighofen, 20090420 -- Voor de voorbereiding van een vakantie zoeken vakantiegangers informatie op internet. Het is belangrijk dat deze informatie betrouwbaar is. Het populaire Duitse reismagazine 'Urlaub Perfekt' testte acht onafhankelijke hotelbeoordelingswebsites. Gebleken is dat HolidayCheck als beste portal uit het onderzoek naar voren komt in vergelijking met concurrenten zoals Zoover, Expedia en TripAdvisor.

Het onderzoek omvatte vijf verschillende categorieën: inhoud, betrouwbaarheid en veiligheid, functionaliteit, geloofwaardigheid en gebruiksvriendelijkheid. Met de test kon in totaal 100 punten worden behaald. Het testteam bezocht tien hotels en schreef daarover valse hotelbeoordelingen. Elke portal controleert haar beoordelingen op echtheid, dus de valse moesten door taal en inhoud als zodanig zijn opgevallen.

Slechts een aantal portals hebben de test van 'Urlaub Perfekt' goed doorstaan. HolidayCheck scoorde in totaal 94 punten, gevolgd door TripAdvisor (80 punten), Expedia (76), Zoover (64) en Trivago (59).

Volgens het onderzoek zijn de sterke punten van HolidayCheck, het omvangrijke aanbod, meer dan 970.000 hotelbeoordelingen, geloofwaardigheid, de actuele beoordelingen vormen een goed beeld, en betrouwbaarheid, dankzij het dubbele controle proces (automatisch en handmatig) waaraan de beoordelingen blootgesteld worden.

Het reismagazine 'Urlaub Perfekt' raadt HolidayCheck aan als de meest betrouwbare en geloofwaardige site voor het zoeken van reisinformatie.

De Nederlandse HolidayCheck biedt dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid als de Duitse versie. Meer en meer Nederlanders raadplegen de website voor het boeken van een vakantie wat ons de bevestiging geeft dat de aangeboden diensten van belang zijn.





Ingezonden persbericht