!GO treedt toe tot het gemeentelijke ICT samenwerkingsverband Equalit


OOSTERHOUT, 20090420 -- !GO, de sociale werkvoorziening van de 6 regionale gemeenten, Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem, is toegetreden tot het gemeentelijke ICT-samenwerkingsverband Equalit. !GO is daarmee het zesde lid van Equalit, dat sinds vandaag ook live is!

!GO, de sociale werkvoorziening van 6 regionale gemeenten, Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem, is de nieuwste deelnemer van Equalit.

Op het eerste gezicht lijkt !GO een vreemde eend in de bijt. Niets is minder
waar volgens Egbert Lichtenberg, algemeen directeur van !GO. Hoewel !GO een samenwerkingsverband is op het terrein van de sociale werkvoorziening is het een gemeentelijk uitvoeringsbedrijf met vergelijkbare problemen op het gebied van E-overheid en ICT. Egbert Lichtenberg: "ICT was een ondergeschoven kind waarvan het bedrijfskritische besef' en de continuïteit in de toekomst onvoldoende was gewaarborgd en gegarandeerd." Bovendien is er de zorg over de structurele investering en de personele inzet die ICT vergt. Nu en in de toekomst. Voor !GO reden genoeg om aansluiting bij Equalit te zoeken en de samenwerking op het gebied van ICT aan te gaan. De eerste berichten binnen de !GO zijn positief. Moest Srdjan Stojnic, de afgelopen jaren de ICT met `plakbandjes en elastiekjes' bij elkaar houden, met de overgang naar Equalit kan hij eindelijk de beheertaken uitoefenen in een professionele omgeving, met alle voordelen van dien. Aldus Lichtenberg, een quick win, waar personeel een uitdagende baan wordt aangeboden en kan meegroeien met het groeiend aantal ICT ontwikkelingen dat op organisaties afkomt.

!GO is een sociale werkvoorziening van omvang. Met maar liefst ruim 800 werknemers en ongeveer 200 re-integratietrajecten is het één van de 10 grootste werkgevers van Noord West-Brabant. Het is een gemeentelijk uitvoeringsbedrijf, dat wil zeggen dat het dienstverlenend en uitvoerend is en niet zozeer commercieel. De core business van !GO is mensen ontwikkelen en een toekomst bieden in de reguliere arbeidsmarkt of anderszins zinvolle invulling te geven aan een werkzaam leven.

Ook !GO heeft voor de komende jaar een groot aantal onderwerpen zoals dienstverlening, administratieve lastenverlichting, e-overheid en samenwerking met de gemeentelijke ketenpartners zoals CWI en UWV op de agenda staan. De inzet van slimme en betrouwbare ICT oplossingen binnen een optimaal werkende ICT infrastructuur is dan ook noodzakelijk voor de 125 werkplekken die !GO heeft, wil zij deze doelstellingen realiseren.

Volgens Willem Zwijgers, eindverantwoordelijke binnen Equalit, is hard gewerkt aan de definitieve overgang naar Equalit de afgelopen maanden. De intensieve samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de migratie afgelopen week is afgerond en dat !GO nu live is. Belangrijk is dat de samenwerkingspartner elkaar wat te bieden hebben, zodat Equalit en !GO elkaar versterken en van elkaar kunnen leren. Het gaat dan ook niet alleen om het ICT-beheer en een deel van het applicatiebeheer bij Equalit, maar ook om een verregaande informatisering waardoor de organisatiedoelstellingen gerealiseerd worden.





Ingezonden persbericht