Onderweg online eten bestellen


Thuisbezorgd.NL komt met nieuwe mobiele dienst

AMSTERDAM, 20090420 -- Voortaan is het mogelijk om onderweg online een bestelling door te geven aan een bezorgrestaurant naar keuze. Eten bestelsite Thuisbezorgd.nl komt met een versimpelde mobiele versie van de bestaande site. In een paar eenvoudige stappen is een maaltijd in twee minuten besteld en de besteller kan bij thuiskomst direct aan tafel.

Uitgangspunt van de nieuwe dienst is het bieden van nog meer gemak. "Toegang tot het internet met je Iphone of andere smartphones is natuurlijk niks nieuws. Maar op een mobiel surft het toch anders dan achter een groot computerscherm. Het blijft priegelen. Met de mobiele applicatie van onze site kun je bestellen op Thuisbezorgd.nl vanuit de auto, zonder van de weg af te raken", zegt Jitse Groen, directeur. "Na het invoeren van een postcode verschijnen soorten restaurants in het beeldscherm. Klik je bijvoorbeeld op de lokale Griek, dan verschijnt direct de menukaart waarop je de gerechten aan kunt vinken. Vervolgens druk je op bestellen en geef je je huisnummer en de bezorgtijd door."

Met Thuisbezorgd.nl Mobiel is bellen overbodig. Groen: "Geen telefoonnummers meer opzoeken, geen wachttijden, geen Chinese restauranteigenaar die je bestelling niet verstaat, gewoon 1,2,3, bestellen en eten als je thuis komt." Alle 1500 bij Thuisbezorgd.NL aangesloten bezorgrestaurants doen mee aan de nieuwe applicatie, er kan dus ook besteld worden bij ketens als Domino's en New York Pizza. Thuisbezorgd.NL heeft de mobiele applicatie onlangs bij wijze van proef geactiveerd en kreeg direct al enkele honderden bestellingen per dag. "De bestellingen verschillen niet zo veel van de normale web bestellingen, al zijn de locaties vaak wat exotischer. Men bestelt bijvoorbeeld eten vanaf boten en vanuit bewakingshuisjes." Thuisbezorgd.NL is de eerste bezorgsite in Europa die een mobiele versie lanceert. De site is op elk mobiel apparaat onder www.thuisbezorgd.nl te vinden.

Over Thuisbezorgd.nl In 2009 zijn meer dan 1500 bezorgrestaurants bij Thuisbezorgd.nl aangesloten. Bezoekers kunnen online hun bestelling plaatsen bij verschillende soorten restaurants. Per maand worden meer dan 150.000 bestellingen geplaatst. De bestelling komt online binnen en gaat daarna naar het betreffende bezorgrestaurant. Citymeal, het overkoepelende bedrijf van Jitse Groen, is actief in 6 Europese landen.