Alkmaarse treinreiziger ongerust over skimmers


ALKMAAR, 20090420 -- Het overgrote deel (73%) van de Alkmaarse treinreizigers weet wat skimmers zijn. Toch vergeten veel mensen de juiste veiligheidsmaatregelen tegen deze criminelen te nemen. De afgelopen tijd is er een explosieve groei geweest in skimmers activiteiten op en rond om de NS treinstations in de regio.

Hoeveel mensen lopen daarbij risico? Uit een steekproef uitgevoerd door het Alkmaarse onderzoeksbureau Linkin Business onder de Alkmaarse treinreizigers blijkt dat 57% van de ondervraagden gebruik maken van de NS betaalautomaten(pin). Zij gebruiken deze ook met enige regelmaat, deze pinners kopen hun kaartje 1 tot 5 keer per week (35%) en 1 tot 4 keer per maand (20%).

Ondanks dat veel reizigers bezorgd zijn over de situatie, geeft 55% van de overvraagde aan dat zij in de toekomst toch nog gebruik blijven maken van de NS betaalautomaten(pin). De grootste reden hiervoor is dat zij wel gebruik `moeten' blijven maken voor hun gevoel. Het loket is 0,50 cent duurder dan de automaat. Ook zijn er op kleinere stations geen loketten aanwezig. Daarnaast is contant betalen vaak te veel tijd en moeite.

Toen gevraagd werd hoe de ondervraagden over de skimmers denken gaven zij aan dat zij deze ontwikkeling heel verontrustend vinden. En dat hun veiligheid behoorlijk in het geding komt. Ook geven zij aan dat de banken en de NS hier de verantwoordelijkheid voor moeten nemen. Maar bovenal geven ze aan dat veiligheid bij jezelf begint door het afschermen van je pincode.

Een belangrijke vraag hierbij is of het nieuwe OV-chip systeem verbetering zal brengen in de veiligheid tijdens betalingen.

Bron: Linkin Business www.linkinbusiness.nl





Ingezonden persbericht