Gemeente Binnenmaas

Startmanifestatie terrein suikerfabriek

Op maandag 20 april organiseert de gemeente Binnenmaas een startmanifestatie over de herontwikkeling van het terrein van de suikerfabriek in Puttershoek. De startmanifestatie wordt gehouden in Alcazar Pleasure Village aan de Groeneweg 16 in Puttershoek. Belangstellenden zijn van harte welkom. Het programma start om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Na de suikerbietencampagne van 2004 is de suikerfabriek in Puttershoek gesloten. Hiermee heeft een deel van het terrein haar functie verloren. De historie, de ligging en de omvang van het gebied zorgen voor unieke mogelijkheden. Het gaat immers om maar liefst 120 hectare, deels langs de Oude Maas en deels tegen de bebouwing van Puttershoek aan gelegen. De gemeente Binnenmaas hecht waarde aan een zorgvuldige aanpak voor mogelijke nieuwe ontwikkelingen op dit terrein en neemt daarom het initiatief om een gebiedsvisie op te stellen. Hierin moeten de mogelijkheden voor een nieuwe levensfase van het suikerfabriekterrein worden verkend en vastgelegd. Deze ideeën worden naast de huidige ideeën van Suiker Unie / DHVG gelegd.

Inbreng is welkom

Het nadenken over de nieuwe toekomst van het gebied wil de gemeente Binnenmaas niet alleen doen. Verschillende deskundigen wordt gevraagd om mee te denken. Maar ook aan de inbreng van bewoners van Binnenmaas hecht de gemeente veel waarde. Via de startmanifestatie wil de gemeente Binnenmaas belangstellenden dan ook niet alleen informeren over wat er speelt bij de herontwikkeling van het suikerfabriekterrein, maar ook horen wat de aanwezigen zelf belangrijk vinden. Wat zou er met het terrein moeten gebeuren, waar is behoefte aan, wat past bij Puttershoek, bij Binnenmaas, bij het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Alle creatieve ideeën, dromen en aandachtspunten zijn welkom.
Voor meer informatie over het suikerfabriekterrein kunt u ook op de website www.binnenmaas.nl kijken bij het kopje Herontwikkeling suikerfabriek en/of mailen naar de projectgroep Herontwikkeling Suikerfabriek via suikerfabriek@binnenmaas.nl