Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Raad bezoekt projecten in Eibergen en Neede

Afbeelding bij afbeelding

Firma Heinhuis in Eibergen

Gemeenteraadsleden hebben op dinsdag 14 april drie projecten bezocht in onze gemeente. Het eerste bezoek was aan het bedrijf Heinhuis in Eibergen. Daarna heeft de raad zich laten informeren over de ontwikkelingen bij Rentray in Rekken en in Neede over het plan Kronenkamp.

Heinhuis en milieumaatregelen

Het bedrijf Heinhuis demonteert auto's en heeft verschillende milieumaatregelen genomen. Zo heeft het een geluidswal neergelegd om de hinder voor de buren zo veel mogelijk te beperken. Het bedrijf heeft drie vestigingen en ongeveer 30 mensen in dienst. In Eibergen staat de hoofdvestiging van Heinhuis. Eén van de twee nevenvestigingen zit ook nog in Berkelland, namelijk in Ruurlo.

Ontwikkelingen bij Rentray

Van Eibergen zijn de raadsleden naar Rekken gegaan waar ze een toelichting gekregen op de ontwikkelingen bij Rentray. Ook hebben ze de nieuwbouw van Rentray gezien, waar in de komende jaren nog meer panden zullen komen. Het gaat om herhuisvesting. Het aantal jongeren dat er verblijft, zal niet toenemen. De jongeren verblijven nu in verschillende panden in Rekken. Zij zullen, op termijn, allemaal overgaan naar de nieuwbouw. Rentray heeft in het gebied meer grond aangekocht maar dit heeft en houdt een agrarische bestemming. Voor de panden die vrijkomen zijn plannen in ontwikkeling. Een deel wordt waarschijnlijk gesloopt. Er zijn ook panden met een karakteristieke uitstraling waarvoor eventueel een nieuwe bestemming wordt gezocht.

Voorlichtingsavond over plan `Kronenkamp'

Van Rekken ging de reis door naar Neede. Hier is het plan `Kronenkamp' in voorbereiding. De bedoeling is om hier 93 woningen te bouwen. Het is hierbij van belang om de bestaande groene kwaliteit te behouden. Het plan sluit aan de zuidwestelijke kant aan op de bestaande bebouwing. Binnenkort wordt er een voorlichtingsavond gehouden voor de inwoners van Neede.

Trefwoorden Gemeenteraad, Projecten
Wijk/regio Eibergen, Neede
Mutatiedatum 20/04/2009