Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Fietsbaan over voormalige spoorlijn Eibergen-Groenlo officieel geopend

Gedeputeerde Annelies van der Kolk en Leo Scharenborg onthullen informatiebord bij picknickplek in Hupsel

Met het onthullen van een informatiebord opende vorige week donderdag de gedeputeerde mevrouw Annelies van der Kolk, samen met Leo Scharenborg, het nieuwe gedeelte van de fietsbaan tussen Eibergen en Groenlo. De fietsbaan een belangrijk cultuurhistorisch element omdat het ligt op de voormalige spoorlijnverbinding tussen Winterswijk en Enschede.

Gedeputeerde Annelies van der Kolk:"....Samen sta je sterker om initiatieven als deze voor elkaar te krijgen"

Leo Scharenborg opende de feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van genodigden waaronder gedeputeerde Van der Kolk, de programmateamleden Vrijetijdseconomie Regio Achterhoek, enkele ambtelijke vertegenwoordigers, de voorzitter van de VVV Berkelland en een delegatie van de Berkelschippers. Scharenborg: "De Achterhoek is bij uitstek een fiets- en wandelregio en deze fietsbaan is daarin een waardevolle aanvulling. Met deze fietsbaan bedienen we zowel de recreatieve fietser als mensen die fietsen van en naar hun werk. Bovendien gaat het hier ook om een stukje historische beleving wat je ervaart als je hier fietst." De Berkelschippers waren speciaal uitgenodigd om dat stukje historie nog eens extra uit te dragen. Zij fietsten samen met de gedeputeerde voorop naar de picknickplaats in Hupsel, waar vervolgens de officiële openingshandeling plaatsvond.

Gelders gedeputeerde Annelies van der Kolk benadrukte de samenwerking bij dit soort projecten: "Wij zoeken nadrukkelijk het partnerschap met gemeenten en Regio. Samen sta je sterker om initiatieven als deze voor elkaar te krijgen!" Wethouder Marieke Frank van Oost Gelre benadrukte het belang van deze fietsbaan voor de circum vallatielinie. En het nieuw gemaakte "spoorbaanfietsarrangement" van de VVV's Oost Gelre en Berkelland, uitgereikt door Tonni Wormgoor, gaf prachtig aan hoe deze fietsbaan toeristische attracties verbindt.

Subsidie

De fietsbaan is onderdeel van het regionale project "Beleef de Berkel" en gefinancierd door de provincie Gelderland, Europa en de gemeente Berkelland.

Trefwoorden Fiets, Recreatie, Toerisme
Wijk/regio Eibergen
Mutatiedatum 20/04/2009