Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Deel Haaksbergseweg, deel Rapenburg en Nieuwstraat in Neede 30 km/h

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op een deel van de Haaksbergseweg 30 km/h in te stellen. Het betreft het gedeelte tussen de Marktstraat en de Nieuwstraat. Aansluitend zal ook de Nieuwstraat en een deel van de Rapenburg 30 km/h worden ingesteld. Het betreft het gedeelte tussen de Fabrieksstraat en de Borculoseweg.

Nieuwstraat aangewezen als toegangsstraat

In de door de gemeente in juni 2008 vastgestelde wegcategorisering is het gedeelte van de Haaksbergseweg en de Nieuwstraat aangewezen als toegangsstraat met een gewenste snelheid van 30 km/h. De Haaksbergseweg wordt op dit moment geheel heringericht.

Rapenburg gedeelte tussen de Fabrieksstraat en de Borculoseweg

Ook zal een deel van de Rapenburg 30 km/h worden ingesteld. Het betreft het gedeelte tussen de Fabrieksstraat en de Borculoseweg. Prowonen heeft gevraagd om mee te denken om de geluidsbelasting op de gevel voor de nieuwbouw aan de Rapenburg te verlagen. Een verlaging van de maximum snelheid van 50 km/h naar 30 km/h zou een positieve bijdrage leveren (minder geluid) en daarnaast ook geheel passen in het verkeersbeleid.

Rapenburg is een belangrijke invalsweg centrum Neede

De Rapenburg is een belangrijke invalsweg voor het centrum van Neede. In juni 2008 vastgestelde wegcategorisering is de Rapenburg aangewezen als toegangsstraat met een gewenste snelheid van 30 km/h. In principe zou dus in de gehele Rapenburg 30 km/h kunnen worden. Dit kan echter niet zonder aanvullende infrastructurele maatregelen. Het gedeelte tussen de Fabrieksstraat en de Borculoseweg zou wel zonder aanvullende maatregelen 30 km/h kunnen worden.

Ter inzage

De ontwerp-verkeersbesluiten liggen vanaf 22 april 2009 gedurende zes weken ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Binnen deze termijn kan iedereen schriftelijk zienswijzen tegen dit voornemen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Ook mondeling kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht. U kunt daarover contact opnemen met de heer J. Heinneman, telefoon 0545-250 273.

Trefwoorden Verkeer, Wegen
Wijk/regio Neede
Mutatiedatum 20/04/2009