Ingezonden persbericht


CENTRIC BRENGT DE TOEKOMST DICHTERBIJ

Gouda, 20 April 2009 - Met het thema 'Is IT real?' presenteert Centric zich dit jaar op de beurs Overheid & ICT, van 21 tot en met 23 april in de Jaarbeurs Utrecht.

Thema

Het thema 'Is IT real?' verwijst in de eerste plaats naar Centric Melodies. Een toekomstgerichte en open architectuur, met bijbehorende roadmap en een flexibel budgetteringsmodel. Het biedt gemeenten de mogelijkheid in hun eigen tempo te innoveren, met zekerheden over het benodigde budget. We naderen het einde van de eerste track, en zijn op een aantal terreinen ook al gestart met de tweede track. Waar sommigen dachten dat Melodies een utopie was, toont Centric tijdens de beurs de werkelijke waarde. Hiervoor is de stand omgetoverd tot een UFO. Deze bestaat uit twee verdiepingen, waarbinnen de Suites van Centric Melodies geheel in stijl gepresenteerd worden. Op liefst achttien werkplekken laat Centric concreet zien welke stappen er inmiddels zijn gezet. Er is onder meer veel aandacht voor het stelsel van basisregistraties, multimedia communicatie, de Suite4Publieksdiensten en de lancering van de nieuwe belastingapplicatie, Key2Belastingen.

Surface-technologie

Daarnaast kun je filosoferen over welke verbeteringen IT teweeg brengt in de werkelijke wereld. Wat betekent IT voor burgers en bedrijven? Hoe kun je met onze oplossingen de echte wereld beïnvloeden. En waar raken ze elkaar? Hiervoor brengt Centric de toekomst concreet dichterbij. Bezoekers van de stand zijn getuige van de nieuwste technische ontwikkelingen. Centric beschikt in Nederland als eerste softwareontwikkelaar over een aantal Microsoft Surface-tafels. De tafels zijn onderdeel van Microsoft Surface-technologie, een nieuw type hardware, waaraan 's werelds grootste softwaregigant vier jaar heeft gewerkt. De tafels herkennen objecten, zoals mobiele telefoons, identificatiekaarten en creditcards, waardoor snel interactie opgezet kan worden. Documenten kunnen eenvoudig opgeroepen en gedeeld worden. Iedereen ziet dezelfde informatie en kan hierop face-to-face reageren. Dit past uitstekend in het concept waarbij het gemeentekantoor verandert in een multifunctionele ontmoetingsruimte waar burgers elkaar en ambtenaren ontmoeten. Na het realiseren van nieuwe oplossingen op het vlak van documentmanagement, midoffice, klantcontactcentrum en de doorlopende vernieuwing van de bedrijfskritische toepassingen, is de introductie van Microsoft Surface technologie de volgende stap in het verbeteren van de samenwerking tussen burgers en ambtenaren en ambtenaren onderling.

Live-uitzendingen

Ook verzorgt Centric iTV Solutions vanaf de beursvloer dagelijks een achttal live interviews. Dit gebeurt met spraakmakende gasten uit de overheidsbranche en medewerkers van gemeenten, businesspartners en Centric. Zo vertelt projectleider Midoffice, Magda Klomp, over de digitale dienstverlening binnen de gemeente Veghel. Gaat senior beleidsmedewerker Hans Harskamp in op de inzet van interactieve tv in de wachtruimte van de gemeente Woerden. Geeft projectleider Joop Wijnhoff de bezoekers een kijkje in de keuken van een omvangrijk automatiseringsproject op Bonaire. En laat oprichter Gerard Sanderink van Centric zijn licht laten schijnen over de economische crisis. De uitzendingen zijn rechtstreeks via grote LCD-schermen en internet te volgen.

Groen ondernemen

Verder staat groen ondernemen centraal. De stand van vorig jaar is gerecycled en de verlichting bestaat voor 90 procent uit LED-lampen. Daarnaast is het drukwerk aanzienlijk beperkt door het digitaal beschikbaar stellen daarvan. Hiervoor maakt Centric gebruik van de twee Surface-tafels.

Ervaren

Waar gaan al deze ontwikkelingen de komende decennia eindigen? Is het nog een kwestie van tijd dat een UFO past in het straatbeeld? Kom het op onze stand alvast ervaren. En stap in! Wij verwelkomen u graag in hal 1, nr. C.100, op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 april in de jaarbeurs Utrecht.