Ingezonden persbericht


Starre houding vakbonden veroorzaakt 65 gedwongen ontslagen

Katwijk, 20 april 2009 - Alutech Nederland B.V., producent van brandstoftanks voor vrachtwagens, moet als gevolg van de crisis ingrijpende maatregelen nemen om te overleven. Een met de vakverenigingen bereikt principeakkoord over deeltijd-ww voor alle werknemers werd een dag later door de bonden ingetrokken op last van 'hogerhand'. Alutech ziet zich daardoor gedwongen 65 werknemers te ontslaan.

Het principeakkoord was tot stand gekomen tijdens een schorsing in de onderhandelingen. De bestuurders van de vakverenigingen hebben toen samen met de OR het gehele personeel bij elkaar geroepen en hen de noodzakelijke keuze voorgelegd: of een 'kale' (niet aangevulde) deeltijd-ww-regeling voor alle werknemers of het ontslag van 65 werknemers, een halvering van het personeelsbestand. Het personeel koos voor het eerste en daarmee was het principeakkoord bereikt.

Doordat de leiding van de vakorganisaties de bestuurders het mandaat om op ondernemingsniveau maatwerkafspraken te maken in dit geval hebben afgenomen en daarmee het bereikte principeakkoord hebben teruggedraaid, is Alutech alsnog gedwongen een ingrijpende reorganisatie voor te bereiden omdat een deeltijd-ww-regeling met volledige aanvulling onvoldoende kostenbesparing oplevert om de onderneming te laten overleven.

Alle betrokkenen bij Alutech zijn ervan overtuigd dat het bedrijf met de deeltijd-ww de crisis kan overleven.

Drs.J.Duintjer
Managing-Director
Alutech Nederland B.V.
P.O. Box 3056
2220 CB Katwijk
Netherlands
Tel.: +31 (0)71 3051024
Fax: +31 (0)71 3051081