Socialistische Partij

SP Noord-Holland :: Nieuws

Geen bijeenkomsten in DSB-stadion

20-04-2009 * Op initiatief van de SP Noord-Holland is een geplande bijeenkomst in het DSB-stadion verplaatst naar een andere lokatie. Gezien de leningreclames van het DSB-concern vinden wij dat overheden niet mee moeten werken aan de exploitatie van dit stadion. Onlangs besteedde het TROS-programma Radar aandacht aan de manier waarop de DSB-bank hypotheken verstrekt. Na de interventie van de SP is een bijeenkomst van de gemeente Alkmaar, waarvoor statenleden uitgenodigd zijn, verplaatst naar het Alkmaarse stadhuis.

Statenleden Bert Putters en Harald Bos meldden de Alkmaarse wethouder Alsemgeest dat zij niet willen deelnemen aan een bijeenkomst over de Westelijke Randweg als die bijeenkomst in het DSB-stadion gehouden wordt. Nu de bijeenkomst in het stadhuis plaats vindt wordt, zal de SP daar wel bij aanwezig zijn.

Zolang er nog zo veel Nederlanders in de schulden zitten en banken, zoals de DSB-bank, daar met bepaalde televisiereclames en advertenties in omroepbladen mee omgaan, moeten overheden hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en geen vergaderingen, manifestaties en feestjes geven in het Alkmaarse stadion. De SP is verheugd over de medewerking van wethouder Alsemgeest, maar hoopt dat dit in het vervolg voor alle bijeenkomsten van de gemeente Alkmaar en de provincie Noord-Holland geldt.