Ingezonden persbericht


Persbericht, voor onmiddellijke publicatie

Forse kostenbesparing door gebruikers zichzelf applicaties te laten toewijzen

Immidio AppScriber bespaart op IT-kosten door eindgebruikers de vrijheid te geven om zichzelf applicaties toe te wijzen. IT-afdelingen worden daardoor minder belast maar houden toch volledige controle.

Amsterdam, 20 april, 2009 ­ Immidio kondigt de lancering aan van haar nieuwe softwareproduct Immidio AppScriber, waarmee organisaties hun applicatie- distributie kunnen stroomlijnen. Met Immidio AppScriber bepalen IT-afdelingen welke applicaties beschikbaar zijn voor eindgebruikers, waarna gebruikers zelf de applicaties die zij nodig hebben kunnen selecteren. Verdere inzet van de IT- afdeling is niet nodig, waardoor een aanmerkelijke besparing wordt gerealiseerd.

Immidio AppScriber bespaart aanzienlijk op de tijd die systeembeheerders besteden bij het toewijzen van applicaties aan individuele gebruikers. Het is ontworpen voor systeem- beheerders die verantwoordelijk zijn voor de distributie van veel applicaties aan grote hoeveelheden eindgebruikers, wat veel tijd in beslag neemt en inefficiënt is. Met Immidio AppScriber kunnen eindgebruikers via zelfbediening op veilige wijze applicaties selecteren en activeren. De IT-afdeling houdt controle over welke applicatie-sets beschikbaar worden gesteld, maar wijst deze niet meer handmatig toe waardoor een enorme reductie van kosten en inspanning wordt gerealiseerd. Deployment-oplossingen zoals Microsoft App-V en Citrix XenApp gebruiken Active Directory security groups voor het toewijzen van applicaties. Immidio AppScriber ontsluit een subset van deze groepen waardoor eindgebruikers zelf applicaties kunnen selecteren in een gebruikersvriendelijke web-interface. Systeembeheerders definiëren welke applicaties beschikbaar worden gesteld en gebruikers kunnen kiezen welke applicaties zij willen activeren.
De gratis express-editie van Immidio AppScriber is nu beschikbaar voor download vanaf de Immidio-website (www.immidio.com).

Over Immidio
Immidio, opgericht in 2008 en gevestigd in Amsterdam, is een softwarebedrijf dat voorziet in de behoefte aan slimme tools die de toepassing en integratie van virtualisatie- technologieën van de grote softwareleveranciers vereenvoudigen. De tools van Immidio zijn eenvoudig in gebruik, briljant qua ontwerp, laag in prijs en hebben een duidelijke focus op de hedendaagse uitdagingen met virtualisatietechnologieën. De producten van Immidio zijn bedoeld voor gebruik in het veld en worden ontworpen en ontwikkeld door experts uit de praktijk. Immidio heeft een uitgebreid supportprogramma en ontwikkelt de producten in nauwe samenspraak met haar klanten.
Meer dan 10.000 IT-professionals hebben de Immidio-producten gedownload en ingezet in hun organisaties. Immidio's oplossingen worden uitsluitend geleverd via de Immidio- website www.immidio.com.

Noot voor de redactie,