Gemeente Voorschoten

Annemarie Smitshuysen

Zondagmiddaglezing door Annemarie Smitshuysen

historisch museum Annemarie is één van de deelnemers aan de tentoonstelling `Kunstzinnig Voorschoten', waarin hedendaags werk te zien is van kunstenaars woonachtig in Voorschoten. Tijdens haar lezing zal ze ingaan op haar persoonlijke ontwikkeling als kunstenaar. De lezing begint om 14.00 uur en wordt gehouden in het Historisch Museum Voorschoten, Voorstraat 17. Na afloop van de lezing is er gelegenheid de tentoonstelling `Kunstzinnig Voorschoten' te bezichtigen.

De tentoonstelling `Kunstzinnig Voorschoten' laat de bezoeker kennismaken met vele uitingen van kunst. Maar hoe komt een kunstenaar ertoe een bepaald werk te maken? Waarom kiest de ene kunstenaar voor beeldhouwen en heeft een andere een voorkeur voor schilderkunst? Welke ontwikkeling maakt een kunstenaar door en hoe kom je tot een bepaalde stijl van werken? De veelzijdige kunstenaar Annemarie Smithuysen betrekt deze vragen op haarzelf. Tijdens haar lezing `Annemarie Smitshuysen' vertelt ze over de zoektocht van een kunstenaar naar het creëren van een stijl.

Annemarie Smitshuysen is één van de exposanten van de huidige tentoonstelling `Kunstzinnig Voorschoten'. Schilderen is haar grote passie, maar ze beheerst ook andere facetten van de beeldende kunst als tekenen, beeldhouwen, maken van footstools en het stofferen van meubels. Ze heeft een eigen atelier aan de Van Beethovenlaan. Naast haar `vrije werk' waarin de vrouw vaak een hoofdrol vervult, schildert ze ook in opdracht. Annemarie heeft reeds vele malen geëxposeerd en opent op 21 april haar volgende expositie in Den Haag.

Meer en actuele informatie over het museum is te vinden op: http://www.historischmuseumvoorschoten.nl/

Voor de tentoonstelling `Kunstzinnig Voorschoten' is een speciale website geopend die via onze site kan worden bezocht.

De tentoonstelling `Kunstzinnig Voorschoten' loopt tot 12 april 2009. Het museum is geopend op vrijdag-, zaterdag-, en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. Het museum is gevestigd aan de Voorstraat 17 te Voorschoten. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

De Stichting Historisch Museum Voorschoten is een stichting zonder winstoogmerk met als doel het historisch erfgoed van de gemeente Voorschoten voor het nageslacht te bewaren en voor geïnteresseerden tentoon te stellen. De stichting heeft hiervoor het Historisch Museum Voorschoten opgericht. De stichting steunt op vrijwilligers, vrijwillige bijdragen (Vrienden van het HMV) en donateurs.
* 29 maart 2009