Prinses Laurentien benadrukt belang van lezen tijdens conferentie 'Lezen in beeld'

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is dinsdag 21 april in de Reehorst in Ede aanwezig bij de conferentie 'Lezen in beeld'. De conferentie is bedoeld voor leraren, begeleiders en directieleden werkzaam in het primair- en voortgezet onderwijs in Nederland en Vlaanderen . Tijdens deze dertiende editie van de conferentie, georganiseerd door het Seminarium voor Orthopedagogiek van de Hogeschool Utrecht, staat h et gebruik van de leesomgeving en de begeleiding van leerlingen centraal. De nieuwste inzichten en onderzoeken op het gebied van leesbevordering bij kinderen worden deze dag gepresenteerd.

Prinses Laurentien zal, als voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven, in haar toespraak ingaan op het belang van lezen en het creëren van leesplezier bij kinderen. De Prinses spreekt op de conferentie in het kader van de lancering van een nieuw project van Stichting Lezen & Schrijven: Taalkr8! Junior, een project dat taalplezier en taalvaardigheid voor leerlingen op de basisschool wil bevorderen. Op maandag 20 april verzorgt de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon de aftrap van de zogenoemde Taalkr8! Junior week.

Het doel van de conferentie van het Seminarium voor Orthopedagogiek is dat leraren en begeleiders inzien hoe zij een creatieve bijdrage kunnen leveren aan taalleesonderwijs en dat zij goed taalleesonderwijs voor iedere leerling mogelijk maken. Het Seminarium is een landelijk orthopedagogisch expertisecentrum gespecialiseerd in passend onderwijs. Onderwijsprofessionals kunnen terecht bij het Seminarium om hun kennis verder te ontwikkelen, hun competenties aan te scherpen en in samenwerking met vakgenoten nieuwe inzichten te genereren.

Noot voor redacties (