Gemeente Voorschoten

Workshops Sprankelend Vlietwijk

Vlietwijkbord De gemeente Voorschoten organiseert op dinsdag 21 april een bijeenkomst `Sprankelend Vlietwijk' in buurthuis Vlietwijk aan de Professor Lorentzlaan 2. De bijeenkomst begint om 19.15 uur. Bewoners en vertegenwoordigers van organisaties worden die avond in de gelegenheid gesteld in gesprek te gaan met wethouder Kleijweg en medewerkers van de gemeente.

De bezoekers kunnen actief deelnemen aan de uitwerking van de vijf thema's, samenwerking, verkeersveiligheid, verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving, het vrijwilligersbeleid en activiteiten in de wijk. Wie hierbij aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden bij Judith van den Dungen: jmavandendungen@voorschoten.nl. Ook worden vervolgafspraken gemaakt om de plannen te kunnen verwezenlijken zodat Vlietwijk weer uit de bus komt als een wijk met een grote sociale samenhang.

Wijken en buurten in Voorschoten moeten een plek zijn waar het voor burgers goed, veilig en prettig wonen en leven is. Burgers, maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers kunnen daar in belangrijke mate zelf aan bijdragen. De gemeente wil die betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid graag stimuleren, om de sociale samenhang en daarmee de leefbaarheid te bevorderen. Uitgangspunt is dat niet alleen de gemeente, maar vooral de bewoners zelf bepalen wat voor hen een fijne, leefbare woonomgeving is. De gemeente wil graag weten wat de bewoners van hun wijk vinden; wat sterke punten zijn, wat er goed gaat, maar ook wat er verbeterd kan worden. Zo kunnen er voorzieningen komen die optimaal aansluiten bij de wensen en behoeften van de bewoners.

Daarom heeft de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland in 2008 de wensen en behoeften in Vlietwijk in kaart gebracht. Aan dat onderzoek hebben diverse organisaties in Vlietwijk en bewoners van alle leeftijden meegewerkt. Het resultaat van het onderzoek wordt op de bijeenkomst gepresenteerd.

* 6 april 2009