Persaccreditatie Overheid & ICT 2009

Van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 april vindt in Jaarbeurs Utrecht de 16e editie van de vakbeurs Overheid & ICT 2009 plaats. Met meer dan 150 exposanten en een uitgebreid activiteitenprogramma is Overheid & ICT het jaarlijkse ijkpunt voor ICT en innovatie binnen de overheid.

Officiële beursopening: dinsdag 21 april vanaf 09.30 uur
Met: Bernard Wientjes, Voorzitter VNO-NCW en Mark Frequin, Directeur Generaal Energie & Telecom, Ministerie van Economische Zaken.

Tijdens de officiële opening worden de resultaten van het onderzoek 'Administratieve lastenverlichting door digitale dienstverlening van de overheid: 2010 of 2020?' gepresenteerd. In dit onderzoek, dat is opgezet en uitgevoerd in samenwerking met Ernst & Young, VNO-NCW en Koninklijke Horeca Nederland, wordt onderzocht hoe tevreden het bedrijfsleven nu eigenlijk is over de (digitale) dienstverlening door de overheid. De heer Wientjes geeft vanuit het bedrijfsleven reactie op de onderzoeksresultaten en de heer Frequin reageert vanuit het overheidperspectief. Locatie: Juliana congreszaal.

Activiteiten Overheid & ICT 2009
Overheid & ICT biedt, naast het expositieprogramma, nog tal van activiteiten op de beursvloer:

* Zo is er op de beursvloer een Open Source Paviljoen met diverse lezingen over de ontwikkelingen en toepassingen van Open Source en het XML Usergroup congres 'Informatieketens van en naar de burgers'. In dit congres wordt ingegaan op een aantal standaardisatievraagstukken en de daarbij horende ICT-aspecten die voor de realisatie van de doelstellingen van de e-Overheid van wezenlijk belang zijn.
* Op het Beste Gemeentebalie NL paviljoen volgen bezoekers presentaties over de ontwikkelingen met betrekking tot interactie tussen gemeenten en burgers, waarbij ICT een onmisbare schakel in de keten is.
* In de Theaters Rood, Blauw en het Media Theater vinden dagelijks presentaties plaats. Overige lezingen zijn het re.Public NetwerkEvent, de Gebruikersdag Mid Office en de Gebruikersdag Risk Management.

We nodigen u hierbij uit de beurs te bezoeken.

Voor een snelle accreditatie verzoeken wij u ons onderstaande gegevens te mailen aan Lotte Knottnerus.

Naam van uw redactie:
Naam:
Adres:
Postcode + plaats:
E-mailadres:

Uw persoonlijke entreebewijs ligt vanaf dinsdagochtend 21 april klaar in de perskamer in de centrale Entree van het hallencomplex van Jaarbeurs Utrecht (bij Entree Oost). Uw persparkeerkaart sturen wij u tijdig toe via de post.

Indien u als freelance journalist werkt, wilt u dan aangeven namens welk (vak)blad u de beurs/ beurzen wilt bezoeken?

Het volledige activiteitenprogramma vindt u op de bezoekerssite van Overheid & ICT.

Graag ontvangen wij u in onze perskamer in de Centrale Entree van het hallencomplex van Jaarbeurs Utrecht.

Met vriendelijke groet,
VNU Exhibitions Europe

L.K. Knottnerus
Content & Pers Coördinator - ICT
(lotte.knottnerus@vnuexhibitions.com)