Gemeente Nieuwegein


* actie 'uw wens in het fundament van het stadshuis'

Actie 'uw wens in het fundament van het Stadshuis'

donderdag, 9 april 2009

uw wens in het fundament Actie 'uw wens in het fundament van het Stadshuis'
Het is zo ver! Dinsdag 21 april schroeft burgemeester De Vos de eerste officiële paal van het nieuwe Stadshuis de grond in. Het Stadshuis wordt het huis van iedere Nieuwegeiner. Inwoners van Nieuwegein kunnen zich daarom op zaterdag 18 april voor eeuwig verbinden aan het fundament van dit belangrijke gebouw door mee te doen aan de actie `uw wens in het fundament van het Stadshuis'.

Stadshuis: het huis-van-de-stad
De naam Stadshuis zegt het al: het wordt een huis-van-de-stad. In dit huis vindt de Nieuwegeiner een veelheid aan informatie, activiteiten en diensten van de gemeente, de bibliotheek, het UWV Werkbedrijf, Stichting Welzijn Nieuwegein en de Wereldwinkel. De verschillende bewoners gaan ook samenwerken, bijvoorbeeld in de organisatie van culturele activiteiten. Met de wensen van vele Nieuwegeiners als basis onder het gebouw, is het niet alleen in de toekomst, maar zelfs nu al het huis van elke Nieuwegeiner.

Zaterdag 18 april: kom naar de markt
Iedereen die mee wil doen kan zijn of haar wens op een kaart schrijven. Deze wenskaarten worden rond 15 april in de nieuwskrant van de binnenstad huis-aan-huis verspreid en liggen in verschillende openbare gebouwen. Inwoners kunnen de kaart invullen en op zaterdag 18 april naar de marktkraam van de gemeente komen om de kaart in te leveren. Daar zijn op een aantal momenten gedurende de dag ook burgemeester De Vos en wethouders Lubbinge en Van Everdingen aanwezig om u meer te vertellen over het nieuwe Stadshuis.

Doe een donatie voor Rundu en Pu³awy
Gemeente Nieuwegein viert dit jaar ook dat zij al 15 jaar een stedenband onderhoudt met zustersteden Rundu in Namibië en Pu³awy in Polen. Met het motto `bouwen aan onze stad, maar ook aan andere steden', is aan de wensactie een donatie voor beide zustersteden verbonden. Wie zijn of haar wens indient in de marktkraam, wordt om een donatie voor de beide zustersteden gevraagd. Met deze bijdragen worden lopende projecten in de beide steden verder versterkt. Bijvoorbeeld het dekken van de studiekosten van weeskinderen in Rundu en steun voor het kindertehuis Dom Dziecka in Pu³awy.