Gemeente Beuningen


Beuningse scholieren in debat tijdens Kindergemeenteraad De gemeenteraad organiseert dit jaar voor het eerst een Kindergemeenteraad. De gemeenteraad werkt daarbij samen met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Maar liefst 400 leerlingen uit groepen 7 en/of 8 van alle basisscholen uit Winssen, Ewijk, Beuningen en Weurt hebben de afgelopen weken aan een lespakket voor de Kindergemeenteraad gewerkt. In totaal 48 leerlingen (van elke school 4) zullen als heuse gemeenteraadsleden onderhandelen en debatteren over hun zelfgemaakte projectvoorstellen tijdens de Kindergemeenteraadsvergadering op 21 april .

Projectvoorstellen
Het debat, dat voor belangstellenden openbaar toegankelijk is, vindt ´s avonds tussen 18.00 - 19.30 uur plaats in de Raadzaal van het gemeentehuis. De kindergemeenteraadsleden worden zelf al ´s ochtends om 10.30 uur in de Raadzaal ontvangen. De rest van de dag zullen zij aan de slag gaan met het uitwerken van de projectvoorstellen, een gespreksronde met politici en de voorbereidingen voor de raadsvergadering ´s avonds. Na een gezamenlijke maaltijd in de kantine van het stadhuis volgt om 18.00 uur dan de echte Kindergemeenteraad, onder voorzitterschap van plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Jan Kersten. Het voorstel, dat 2500 euro mag kosten, met de meeste stemmen wordt daadwerkelijk door de gemeente uitgevoerd. Het belooft dus een spannende strijd te worden! Streven is om het winnende voorstel nog vóór de zomervakantie uit te laten voeren!

Bent u benieuwd, u bent van harte welkom
Aangezien het een drukbezochte bijeenkomst belooft te worden, wordt op het plein voor het gemeentehuis een tent ingericht, voorzien van grote televisieschermen. Volwassenen kunnen hiervandaan meekijken met de debatten in de raadzaal. De raadzaal zelf is deze dag namelijk van en voor de kinderen! U bent van harte welkom, maar wees op tijd, want vol is vol!

Drukte in en rond gemeentehuis
De tent op het voorplein wordt op maandag 20 april opgezet. Hierdoor kan er voor bezoekers van het gemeentehuis enige overlast ontstaan. Ook op dinsdag 21 april zullen de hele dag werkzaamheden in en rond het gemeentehuis worden verricht, zoals het inrichten van het gemeentehuis en de tent met banken en het plaatsen van televisieschermen. Wij proberen uiteraard om eventuele overlast tot een minimum te beperken maar vragen om uw begrip voor eventuele hinder die dit met zich mee kan brengen.

Bereikbaarheid per auto
In verband de mogelijke verkeersdrukte tijdens de Kindergemeenteraad wordt iedereen vriendelijk verzocht zoveel mogelijk te voet of per fiets naar het gemeentehuis te komen. Om filevorming op de Van Heemstraweg te voorkomen wordt de afslag naar het gemeentehuis tussen 17.00 en 20.00 uur tijdelijk voor autoverkeer afgesloten. Komt u toch per auto dan kunt u parkeren op het Asdonckterrein U wordt hier via de afslag Waardhuizenstraat vanzelf naartoe geleid.

Bereikbaarheid per fiets
Fietsers hebben wel via de Van Heemstraweg toegang tot het gemeentehuis, er worden verkeersbegeleiders ingezet om het fietsverkeer te regelen. Fietsen kunnen vervolgens achter het gemeentehuis worden gestald. Er staan voldoende stallingen klaar!