Gemeente Geldermalsen

Kom naar de themabijeenkomst Centrum Jeugd & Gezin

Dinsdag 21 april van 20.00-22.15 uur is er een thema avond van de gemeenteraad over het Centrum Jeugd & Gezin. Een openbare bijeenkomst waar u van harte welkom bent.
Programma


1. Opening door Mevrouw L. van Gellicum, voorzitter commissie Samenleving: Stand van zaken landelijk en regionaal en meedenken in over lokale uitwerking


2. De opdracht van Rouvoet


3. Vier essenties van de regionale visie : Omkijken naar de historie van incidentenbeleid van de afgelopen 50 jaar en vooruitblikken naar 2015


4. Onze dilemma's met Lokale uitwerking met een korte inleiding over vijf thema's:


1. Eén loket: hoe ziet dat eruit? Een centraal gebouw of niet.
2. GUIDO Wie is dat? Is er een opvoedvisie waar iedereen zich in kan vinden?

3. Gemeentelijke regie: hoe werken lokale partners samen: Hoe ver gaat dat? Hoe creëren we vrije ruimte.

4. Communicatie: hoe pro-actief mag je zijn?
5. Eigen Kracht: gooit het roer om, van afhankelijkheid van hulpverleners naar benutten van eigen mogelijkheden


5. Plenaire terugkoppeling: kort verslagen van de discussie en een advies.
Aanmelden
Samen met mensen uit de klankbordgroep, genodigden van scholen en lokale partners, burgerpanelleden en overige belangstellenden worden rond de thema's in 5 discussiegroepen meningen uitgewisseld over het CJG. Iedere groepsdiscussie sluit af met een advies. Wij rekenen op u! Want alleen met u samen kunnen we er een interessante discussie van maken. Geeft u ons door of u komt en met hoeveel mensen u komt via e.nijdam@geldermalsen.nl. Themabijeenkomsten van de raad zijn openbare bijeenkomsten.

Voorbereidingen
Het voorbereidende werk voor het Centrum Jeugd & Gezin is al sinds 2008 in volle gang. Geldermalsen onderzocht via haar burgerpanel in juli 2008 de behoeften, problemen en ideeën van gezinnen met kinderen over opvoeden. Het leverde veel informatie op over gezinnen. U kunt het rapport lezen: Samenvatting of uitgebreid.

In november volgde een werkconferentie en de Regio Rivierenland stelde onlangs een visie over het Centrum Jeugd & Gezin voor de regio vast. Nu is het tijd voor de lokale invulling van het Centrum Jeugd & Gezin in Geldermalsen. De gemeenteraad denkt na over de invulling en neemt later in het jaar een besluit. Als voorbereiding hierop nodigt de commissie Samenleving iedereen die betrokken is bij jongeren en opvoeden van harte uit om mee te denken tijdens de themabijeenkomst Centrum Jeugd & Gezin.

Centrum voor Jeugd & Gezin
Een Centrum voor Jeugd & Gezin is een laagdrempelig inlooppunt waar ouders, kinderen en jongeren voor alle vragen rondom opvoeden en opgroeien terechtkunnen. Daarnaast is het een expertisecentrum voor vrijwilligers en professionals die betrokken zijn bij opvoeding en opgroeien. Minister Rouvoet wil in alle gemeenten een Centrum voor Jeugd & Gezin.

---

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258