Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie ROV&B

21 april vergadert de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Volkshuisvesting & Beheer vanaf 20.00 uur in de raadzaal,Groene tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken. Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda


1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Hoofdlijnen eerste fase inrichtingsplan Spinozapark
5. Voortgang Stadionpark

6. Overdracht delegatie bevoegdheden deelraad nWro
7. Voortgangsrapportage ROV&B

8. Vragenhalfuur

9. Verslag en actiepuntenlijst commissie ROV&B van 3 maart 2009
10. Ingekomen stukken

11. Agendavorming commissie ROV&B

12. Sluiting

Inrichtingsplan Spinozapark (agendapunt 4)
In het hart van de wijk Lombardijen ligt het Spinozapark. Dit park dat de bewoners nu vooral als doorgangsroute gebruiken gaat veranderen in een plek waar meer te doen en te beleven is. In de komende jaren wordt het hele park opnieuw ingericht. De wensen van de bewoners voor hun nieuwe park zijn geïnventariseerd en zij hebben meegedacht over de nieuwe inrichting. De inbreng van de bewoners is vastgelegd in het bewonersadvies. De landschapsarchitect presenteert de hoofdlijnen van de eerste fase inrichtingsplan Spinozapark.

Bevoegdheden nWro (agendapunt 6)
Op 1 juli 2008 is een nieuwe Wet ruimtelijke ordening (nWro) in werking getreden, die de oude Wet op de Ruimtelijke Ordening vervangt. In dat kader zijn een aantal bevoegdheden van de gemeenteraad gedelegeerd aan de deelgemeenteraden. De deelraad wordt gevraagd die bevoegdheden die volgens de oude Wro waren gedelegeerd aan het dagelijks bestuur, ook voor de nWro aan het dagelijks bestuur te delegeren zodat de bevoegdhedenverdeling inhoudelijk in feite gehandhaafd blijft.