Gemeente Purmerend

Praat mee over bestemmingsplan Binnenstad

14 april 2009

Er komt een nieuw bestemmingsplan voor de binnenstad. Woont u in de binnenstad of heeft u er een bedrijf dan bent u van harte uitgenodigd om mee te denken en te praten. We informeren u over de uitgangspunten van het plan en discussiëren daarna in kleine groepen.

Datum: dinsdag 21 april 2009
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: in de raadzaal van het stadhuis (Purmersteenweg 42)

Waarom een nieuw bestemmingsplan?
Het gemeentebestuur is bezig met het voorbereiden van een nieuw bestemmingsplan voor de binnenstad. De huidige bestemmingsplannen zijn sterk verouderd, bovendien zijn er heel veel losse (deel-)plannen. Het is daarom wenselijk te komen tot één actueel bestemmingsplan voor het grootste gedeelte van de binnenstad.

Wat is een bestemmingsplan?
In een bestemmingsplan worden de regels neergelegd die aangeven wat er met de ruimte mag gebeuren: hierbij gaat het vooral om regels over het gebruik van gronden en om bouwregels. Bijvoorbeeld: Waar is horeca toegestaan of hoe groot mag de winkeloppervlakte zijn?

Waar komen deze regels vandaan?
De regels in een bestemmingsplan zijn komen veelal voort uit de Structuurvisie Purmerend 2005-2020. Het bestemmingsplan moet technisch vastleggen welke normen er gelden voor de ruimte. De inhoud van deze normen is grotendeels in een eerder stadium door beleidsvorming bepaald.

Bewoner of bedrijf in de binnenstad? Kom ook!
Wilt u bij deze avond aanwezig zijn dan verzoeken we u zich voor 17 april a.s. aan te melden via: bestemmingsplanbinnenstad@purmerend.nl. Geef in de mail duidelijk aan of u in de binnenstad woont of er een bedrijf heeft.
Ook kunt u bellen naar (0299) 452 452 en vragen naar Annemiek Brandenburg.