Persberichten


Rectificatie: Algemene informatie Overheid & ICT 2009


Publicatiedatum: 15-04-2009

Rectificatie
In het persbericht Algemene Informatie Overheid & ICT dat wij u eerder vanmorgen stuurden, is per abuis een verkeerd aantal verwachte bezoekers gecommuniceerd. VNU Exhibitions Europe verwacht op Overheid & ICT ruim 6.000 bezoekers in plaats van de eerder vermelde 9.000. Gelieve dit aan te passen in uw eventuele berichtgeving. Onze excuses voor het ongemak.

Van 21 tot en met 23 april vindt de 16e editie van de vakbeurs Overheid & ICT plaats in Jaarbeurs Utrecht. Overheid & ICT is het jaarlijkse ijkpunt voor ICT en innovatie binnen de overheid. Aan de beurs is een uitgebreid activiteitenprogramma gekoppeld. Zo is er een Open Source paviljoen, het Beste Gemeentebalie NL paviljoen en een uitgebreid congresprogramma. Aan Overheid & ICT zullen ruim 150 exposanten deelnemen. Beursorganisator VNU Exhibitions verwacht ruim 6.000 bezoekers.

Beursperiode:
21-23 april 2009

Locatie:
Jaarbeurs Utrecht, hal 1

Openingstijden:
Dinsdag 21 en woensdag 22 april van 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 23 april van 10.00 - 16.00 uur

Entree:
Gratis op uitnodiging van een exposant, via voorregistratie op de website van de exposant en via de website: www.overheid-en-ict.nl.

Informatie:
Kijk voor het volledige beursaanbod op: www.overheid-en-ict.nl.

Activiteiten

Officiële beursopening
Met: Bernard Wientjes, Voorzitter VNO-NCW en Mark Frequin, Directeur Generaal Energie en Telecom, Ministerie van Economische Zaken.

Tijdens de officiële opening worden de resultaten van het onderzoek 'Administratieve lastenverlichting door digitale dienstverlening van de overheid: 2010 of 2020?' gepresenteerd. De heer Wientjes geeft vanuit het bedrijfsleven reactie op de onderzoeksresultaten en de heer Frequin reageert vanuit het overheidperspectief.
Locatie: Juliana Congreszaal
Tijdstip: dinsdag 21 april vanaf 09.30 uur

Gebruikersdag - Mid Office
Leveranciers presenteren Mid-Office oplossingen die als generiek onderdeel van de gemeentelijke organisatie de verbinding vormt tussen de Front-Office en de Back-Office. In de Mid-Office zijn generieke processen en systemen ondergebracht zoals de postkamer, zaakregistratie- en zaakbewaking, dossiervorming en de distributiefunctie voor de routering van (wel en niet elektronische) documenten en formulieren.
Locatie: Irene Congreszaal
Tijdstip: dinsdag 21 april vanaf 09.00 uur

Gebruikersdag - Risk Management
Leveranciers presenteren Risk Management oplossingen die ervoor zorgen dat er binnen organisaties een systematische toepassing plaatsvindt van professionele management principes, technieken en vaardigheden om de nadelige (financiële) gevolgen van risico's te minimaliseren.
Locatie: Prins Claus Foyer
Tijdstip: woensdag 22 april vanaf 10.00 uur

Beste Gemeentebalie NL paviljoen
In dit paviljoen vinden elke dag verschillende presentaties plaats van onder andere Ernst & Young en de NVVB over de ontwikkelingen die betrekking hebben op de interactie tussen gemeenten en burgers, waarbij ICT een onmisbare schakel in de keten is.
Locatie: stand 01.E.044
Tijdstip: op 21 april vanaf 11.30 uur en op 22 en 23 april vanaf 11.00 uur

Open Source paviljoen
Diverse leveranciers presenteren de laatste Open Source oplossingen en toepassingen. Ook vinden er dagelijks presentaties plaats over de verschillende mogelijkheden van Open Source.
Locatie: stand 01.D.034
Tijdstip: alle dagen vanaf 10.30 uur

Durftevragen
Workshop, voortgekomen uit de constatering dat veel te veel plannen niet uitkomen, omdat er te vroeg vrede wordt gesloten met de gedachte dat het toch niet gaat lukken. De ervaring leert echter dat als je de juiste vraag koppelt aan de juiste mensen, je bergen kan verzetten en dingen wél lukken in plaats van niet. Hoe u de juiste vragen leert stellen, komt in deze workshop aan bod.
Locatie: naast de Entree
Tijdstip: alle dagen vanaf 10.00 uur

Re.Public Netwerkevent
De bekende trendwatcher Adjiedj Bakas vertelt hoe mensen in de toekomst met elkaar zullen netwerken en zoomt daarbij in op nieuwe en toekomstige ontwikkelingen, vooral op het vlak van ICT, en wat deze ontwikkelingen betekenen voor de overheid. Na de presentatie worden stellingen voorgelegd aan onder meer Mark Frequin (Directeur Generaal Energie en Telecom, Ministerie van Economische Zaken), Kevin de Kok (Voorzitter Futur/Gemeente Zoetermeer) en Carla van Lomwel (van Provinciekoepel IPO).
Locatie: 21 april: Juliana Congreszaal, 22 april: Irene Congreszaal
Tijdstip: op beide dagen van 13.30 tot 14.45 uur

Lezingen / presentatiesessies
Bedrijven en eindgebruikers (klanten) presenteren een breed scala aan ICT-toepassingen, diensten en/of business cases. Bezoekers dienen zich tijdens de voorregistratie op www.overheid-en-ict.nl aan te melden voor de presentatiesessie(s) van hun keuze.
Locatie: Theater Rood, Theater Blauw en het Media Theater
Tijdstip: dagelijks vanaf 10.30 uur

.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions