Gemeente Vlaardingen


Informatieavond Nieuw Stadhuis

15 april 2009

Burgemeester en wethouder de straat op

De gemeenteraad van Vlaardingen heeft 12 februari jl. het Programma van Eisen voor de bouw van een nieuw stadhuis van Vlaardingen vastgesteld. In 2014 zal het nieuwe stadhuis er staan. Een stadhuis waar de burgers van Vlaardingen trots op kunnen zijn. Op 21 april a.s. organiseert de gemeente een informatieavond voor omwonenden en winkeliers om de plannen toe te lichten. Op vrijdag 17 april tussen 13.00 en 15.00 uur lopen burgemeester Tjerk Bruinsma en wethouder Hans Versluijs een ronde door de binnenstad van Vlaardingen.

Informatieavond
Voor de bouw van het nieuwe stadhuis wordt het huidige pand aan het Westnieuwland gesloopt. Vervolgens wordt op dezelfde plek een duurzaam, passend in de historische binnenstad, nieuw stadhuis gebouwd. Tot 2014 zijn er vele momenten dat omwonenden en winkeliers op een leuke, plezierige en uitdagende wijze te maken krijgen met de nieuwbouw. Ook zijn er momenten dat zij hinder ondervinden van sloop- en bouwwerkzaamheden. De informatieavond wordt georganiseerd om omwonenden en winkeliers te informeren over de plannen en de mogelijkheid te bieden met de gemeente mee te denken en suggesties te doen. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 21 april 2009 van 19.00 tot 22.30 uur in de Stadsgehoorzaal, Schiedamseweg 51 in Vlaardingen.

Ronde binnenstad
Voorafgaand aan de informatieavond, op vrijdag 17 april tussen 13.00 en 15.00 uur, gaan burgemeester Tjerk Bruinsma en wethouder Hans Versluijs de straat op. Ze praten met omwonenden en winkeliers over de bouw van het nieuwe stadhuis. Daarnaast wordt de informatieavond onder de aandacht gebracht en het startschot gegeven voor de website van het nieuwe stadhuis www.vlaardingen.nl/nieuwstadhuis, waar de komende jaren informatie over de bouw van het nieuwe stadhuis te vinden is. Onder andere de planning, nieuwsberichten, informatie over het bewonersplatform, documenten en veelvoorkomende vragen en antwoorden staan vermeld op deze website.