Persuitnodiging KvK: 'Regio motor nationale economie'

15/04/2009 12:17

Kamer van Koophandel Nederland

Het landelijk jaarcongres van de Kamer van Koophandel staat dit jaar in het teken van de economische crisis. Het thema: 'De regio als motor van de nationale economie'. Op dinsdagmiddag 21 april wordt de regio steeds meer gezien als de plek, waar de oplossingen voor de haperende economie moeten worden gevonden. Gastsprekers die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de wereld van de wetenschap, politiek en in het bedrijfsleven geven hun visie op de regionale aanpak en beantwoorden vragen als: "Hoe pakt de economische ontwikkeling uit op landelijk en regionaal niveau?", " Welke maatregelen zijn nuttig" en " Welke rol heeft de Kamer van Koophandel daarin?".

Tijdens het jaarcongres worden de resultaten bekend van een onderzoek naar 400 starters. De resultaten zijn gebaseerd op wat een starter vandaag de dag 'beweegt' om ondernemer te worden. Daarnaast overhandigt Frans Lavooij (voorzitter Kamer van Koophandel Nederland) de uitgave 'Verder met ondernemen' aan staatssecretaris van Economische Zaken, Frank Heemskerk. Dit boekje beschrijft goede voorbeelden van succesvolle activiteiten van de regionale Kamers van Koophandel. De basis: informeren en ondersteunen van ondernemers.

Vertegenwoordigers van de media

U bent van harte welkom op het Jaarcongres op 21 april a.s. in het Steigenberger Kurhaus Hotel, Gevers Deynootplein 30 te Scheveningen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Marjorie Teunis, e-mail: marjorie.teunis@kvk.nl, of telefonisch op 06 30352921. Meer informatie over het jaarcongres www.kvk.nl/jaarcongres.

Programma

14.30 - 15.30 uur Ontvangst

'De Ondernemersbus', het mobiele KvK-kantoor van KvK Centraal Gelderland staat op het plein aan de voorzijde van het Kurhaus. Een bezoekje waard.

15.30 - 17.40 uur Welkom

De heer F. (Frans) van Steenis, algemeen directeur Kamer van Koophandel Nederland

De Nederlandse economie vanuit een macro-economisch perspectief

Prof. dr. A.W.A. (Arnoud) Boot, hoogleraar Corporate Finance en Financiële Markten en directeur Amsterdam Center for Law & Economics, Universiteit van Amsterdam

De visie op het thema van de ondernemer in de regio

Mevrouw ir. C.E.G. (Karien) van Gennip, Directeur Europese en Internationale Zaken ING

De financiële crisis en ondernemerschap

Mr. drs. J.C. (Jan Kees) de Jager, Staatsecretaris van Financiën

De regionaal bestuurlijke visie op het thema

Mr. I.W. (Ivo) Opstelten, partijvoorzitter VVD

'Verder met ondernemen'

De heer F.J. (Frans) Lavooij, voorzitter Kamer van Koophandel Nederland

Drs. F. (Frank) Heemskerk, Staatssecretaris van Economische Zaken

17.40 - 19.30 uur Netwerkbijeenkomst

19.30 uur Einde

NB: Dit programma is onder voorbehoud van eventuele onvoorziene wijzigingen.