Gemeente Smallingerland


* | Agenda

* | Inloopbijeenkomst De Bouwen

Inloopbijeenkomst De Bouwen

Inloopbijeenkomst De BouwenDe wijkvernieuwing in De Bouwen is goed op weg. De herinrichting van het Reidingpark is gestart en binnenkort wordt begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van de centrale wateras. Ondertussen gaat de planvorming voor de overige delen van de wijkvernieuwing natuurlijk gewoon verder.
Om de voortgang aan de bewoners van De Bouwen te laten zien organiseren gemeente, WoonFriesland en Accolade op dinsdag 21 april a.s. een inloopbijeenkomst. Bewoners van De Bouwen zijn tussen 15.30 tot 19.30 uur welkom in het gemeentehuis in Drachten. Tijdens de bijeenkomst worden o.a. de plannen voor de wateras en voor de woningbouw op de plek van het voormalig tuincentrum aan De Warren getoond. Ook de stedenbouwkundige uitwerking van het gebied Hooiweg/Burefen komt aan bod. Verder worden de bewoners van de wijk geïnformeerd over de laatste stand van zaken van de projecten Klaverweide Noord fase 1 en garage Lammers.
Alle bewoners van De Bouwen hebben per post een uitnodiging gehad voor deze inloopbijeenkomst.

Onlangs is in overleg met een aantal bewoners een keuze gemaakt voor een ontwerpbureau dat het podiumgebied bij de berg in het Reidingpark gaat inrichten. Zowel bij de bewoners als bij de gemeente was Buro Poppinga uit Amsterdam favoriet. Poppinga zal bij (een deel van) de bijeenkomst op 21 april aanwezig zijn. Hij laat foto's en ontwerpen zien van zijn eerdere werk. Daarnaast wil hij graag in gesprek met bewoners over hun ideeen voor het podiumgebied.