Start bouw 144 huurwoningen Nieuwland-Oost Brielle

16/04/2009 16:08

Vestia Midden Nederland

Op 21 april aanstaande om 15.30 uur zal de officiële start plaatsvinden van de bouw van 144 huurwoningen in het nieuwbouwproject Nieuwland-Oost te Brielle.

Wethouder A. Heijboer van de gemeente Brielle zal de eerste paal slaan op de bouwplaats. Na dit feestelijke moment wordt er geproost in de Geuzenstaete, tevens in Brielle. (Adres Krammer 6-8)

Ontwerp nieuwe wijk

Het project bestaat uit 3 onderdelen. Centraal een carrévormig appartementengebouw met 88 appartementen en bij de toegangsweg komen de zogenaamde Poortgebouwen met ieder 28 appartementen. Deze woningen zijn gedeeltelijk bestemd voor de doelgroep 55+ en waarschijnlijk een deel voor starters. De verdeling wordt nog nader bepaald.

Goede mix aanwezig

In deze wijk wordt een goede mix gerealiseerd voor alle bewoners; koopwoningen én huurwoningen. Adriaan van Erk Projecten zal het project samen met Vestia Midden-Nederland ontwikkelen en Rehorst Bouw zal de bouw voor zijn rekening nemen. Naar verwachting worden de huurwoningen medio 2010 opgeleverd.

Vestia Midden-Nederland is zeer verheugd dit mooie project straks in beheer te kunnen nemen. De verwachting is dat er veel vraag naar deze appartementen zal zijn. Verhuur zal via regiokantoor Brielle verlopen. Geïnteresseerden kunnen zich bij het regiokantoor Brielle aanmelden.

Over Vestia Midden-Nederland

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.





(http://vestia.nl

www.vestia.nl