Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bewonersavond over aanpassing IP 2e Katendrechtse Haven

Op dinsdag 21 april legt de deelgemeente Feijenoord een aangepast inrichtingsplan (IP) 2e Katendrechtse Haven voor aan een deel van de bewoners op Katendrecht. Dit gebeurt tijdens een informatieavond in Studio 13, Kabelhof 13. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Het oorspronkelijke IP uit 2007 over de herinrichting van de 2e Katendrechtse Haven, waar nu een strandje ligt, met een tijdelijke hellingbaan voor de amfibiebus, is om allerlei redenen niet uitgevoerd. In de technische uitwerking van het ontwerp bleek dat er voor een goede constructie van de hellingbaan en het dempen van een stuk haven forse, extra kosten moesten worden gemaakt. Omdat het niet lukte deze extra middelen te vinden, ligt nu een aangepast plan op tafel. Het gebied rond de buslus bij het stoomschip Rotterdam kon wel worden uitgevoerd.

Bewonersreacties meegenomen
De uitgangspunten die 2 jaar geleden samen met de bewoners werden geformuleerd, blijven ook bij het nieuwe ontwerp gehandhaafd. In het aangepaste ontwerp wordt de haven niet meer gedempt en zijn het strandje en de promenade smaller. Ook de hellingbaan komt er anders uit te zien. In verband met de veiligheid komt het strandje tenslotte een paar meter boven de waterlijn te liggen.

Spashtours
In 2007 werd aangegeven dat de uitvoering pas in 2010 kon beginnen, omdat voor het dempen van de haven er eerst twee jaar zand moest 'inklinken. Dit inklinken is niet meer nodig en daarom kan de uitvoering nog altijd in 2010 starten. Vooruitlopend hierop begint Splashtours dit voorjaar wel met rondvaarten vanaf de 2e Katendrechtse Haven.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Joeri Viergever, wijkregisseur Katendrecht van de deelgemeente Feijenoord, via (010) 291 60 40.