Gemeente Rotterdam

Deze week vergaderen de commissies MVP, FIBS, JOC, ESMV en de COR op het stadhuis. De commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen gaat op externe oriëntatie naar het Klantcontactcentrum van de gemeente Rotterdam. Lees verder voor meer informatie.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 21 april, 9.30 uur
De commissie start de vergadeirng met de bespreking van de notitie van wethouder Kriens "AWBZ en Wmo: pakketmaatregelen Begeleiding". De notitie gaat in op de consequenties van de veranderingen in de AWBZ voor Rotterdam en de genomen en te nemen maatregelen, met name wat betreft de ondersteunende en activerende begeleiding. Ook komen aan de orde de schriftelijke vragen die de D66-fractie heeft gesteld over het advies van het Sociaal Cultureel Planbureau over het Wmo-budget Huishoudelijke hulp voor 2009. Ten slotte staat op de agenda de reactie van het college van BenW op het advies van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR) over rolmodellen met als titel "Economic Power of Diversity: Role Models in Education en Career".

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Dinsdag 21 april, 14.00 tot 17.00 uur De commissie bezoekt in het kader van een externe oriëntatie het Klantcontactcentrum van de gemeente Rotterdam. Dit centrum beantwoordt alle vragen en meldingen die binnenkomen op het centrale telefoonnummer van de gemeente 0800-1545. Ro!Entree, een bedrijf van de Roteb, is verantwoordelijk voor de uitvoering. Naast het goed te woord staan van Rotterdamse burgers, heeft Ro!Entree ook de opdracht om Rotterdammers weer aan het werk te helpen. De commissie bezoekt de thuiswerklocaties van een aantal van deze medewerkers. Bij het Klantcontactcentrum krijgt de commissie onder andere uitleg over de landelijke ontwikkelingen op het gebied van telefonische overheidsdienstverlening. Het gaat dan om de zogenaamde 14-reeks en voor Rotterdam het nummer 14010. De commissie spreekt tweemaal per jaar met wethouder Baljeu over de dienstverlening door de gemeente Rotterdam.

Commissie voor Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 22 april, 10.00 uur De commissievergadering staat voor een groot deel in het teken van de behandeling van enkele sportonderwerpen. Ten eerste het besluit van het college van BenW om de Krachtsportvereniging Schuttersveld te sluiten. De beantwoording van de schriftelijke vragen die raadslid Buijt (Leefbaar Rotterdam) hierover aan het college heeft gesteld, komt aan de orde. Verder bespreekt de commissie de voortgangsnotitie "Visie Voetbal Totaal". Bij dit onderwerp komt een vertegenwoordiging van de Rotterdamse voetbalvereniging Blijdorp inspreken. Reden hiervoor is de mogelijkheid dat deze vereniging bij het begin van het seizoen 2010-2011 niet over een locatie kan beschikken. Tot slot gaan de commissieleden met het college in debat over de gang van zaken rond de opstelling van het bestemmingsplan "Kern en Plassen". Dit gebied ligt in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 22 april, 14.00 uur Het eerste agendapunt van de commissievergadering is de bespreking van de voortgangsrapportage van Your World over het eerste kwartaal van 2009. Het gaat hierbij om het verloop van Jongerenhoofdstad 2009. Aandachtspunten bij dit onderwerp zijn de reactie van Your World op de subsidieverstrekking en het begrotingstekort van 0,5 miljoen. Vervolgens bespreekt de commissie de voortgang van de fusie WATT en Waterfront. Er is aandacht voor het zakelijke en artistieke deel van de fusie en de problematiek van geluidsoverlast. Tot slot spreken de commissieleden met wethouder Geluk over het programma Kindvriendelijke wijken. In deze collegeperiode zijn stadsbreed verbeteringen aangebracht op het gebied van kindvriendelijkheid en een kindvriendelijk opvoedingsklimaat. In 2009 vergt het programma veel aandacht en inzet van diensten en deelgemeenten. Met deze inzet verwacht het college de doelstelling om zeven wijken kindvriendelijker te maken, te realiseren.

Commissie Economie, Sociale zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 23 april, 9.30 uur De commissievergadering start met de advisering over het voorstel tot afdoening van de motie-Verwijs over het erkennen van verworven competenties. Door het beter benutten van deze methodiek wil de gemeente de participatie van bijstandsgerechtigden en niet-uitkeringsgerechtigden bevorderen. Hierna bespreekt de commissie het voorstel tot gemeentegarantie voor een geldlening aan de Stichting Kunstzinnige Accommodaties Rotterdam (SKAR) voor de aankoop en de exploitatie van het Chefaro-pand in het Vierhavengebied. Overige agendapunten zijn de parkeergarage Stadtswerf Delfshaven waar 63 parkeerplekken worden aangekocht, de Verkeersveiligheidsagenda 2009, de WW-problematiek van ID-baners en de voortgang, planning en kostenontwikkeling van het project Randstadrail.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening
Donderdag 23 april, 18.00 tot 20.00 uur, SH 105 De commissie spreekt over de controle van de jaarrekening 2008. Verder bespreekt de commissie de visie van het college op de doelmatigheid van de gemeente Rotterdam.

Bron: Griffie, 17-04-2009