Politie Limburg-Noord

Twee zaken uit Limburg Noord in Opsporing Verzocht


Datum: 20-04-2009
Tijd bericht: 08:57

Plaats: Sevenum - Weert
In de uitzending van Avro's Opsporing Verzocht wordt dinsdag 21 april aandacht besteed aan twee pinfraude zaken die in Limburg Noord en Weert plaats vonden.

Pinfraude Weert
Op 17 november 2008 werd er in Weert een beurs weggenomen met daarin o.a. een bankpas. Omstreeks 11.00 uur werd er met de bankpas geld weggenomen bij de Rabobank aan de Kasteelsingel. De beur is vermoedelijk weggenomen van de aangeefster in een bloemenzaak aan het Station in Weert nadat zij afgerekend had. Van de vrouw die geld opnam zijn goede beeldopnames gemaakt. De politie hoopt dat kijkers de vrouw herkennen.

Pinfraude Sevenum
In een Supermarkt aan het Pastoor Vullingsplein hebben, op woensdag 11 februari tussen 10.55 uur en 12.00 uur, waarschijnlijk twee mannen de pincode afgekeken van een vrouw die daar haar boodschappen betaalden. Daarna liep deze klant de winkel uit naar haar auto. Op dat moment werd zij aangesproken door een man die in gebrekkig Nederlands zei dat hij geld wilde wisselen. De vrouw pakte haar beurs waarop ze naar kleingeld zocht. De man was erg ongeduldig en gedroeg zich zenuwachtig. Later bleek dat zij haar bankpas uit haar portemonnee mistte. Van de man zijn zeer goede bewakingsbeelden gemaakt tijdens de overval die aan het publiek getoond worden in Opsporing Verzocht.

De politie is in beide onderzoeken nog steeds op zoek naar getuigen en mensen die deze verdachten herkennen. Ook mensen die op andere wijze informatie hebben die de politie verder kan helpen worden verzocht te reageren. Dat kan vanaf dinsdag via de opsporingstiplijn 0800 - 6070. Ook via Meld Misdaad Anoniem kunnen mensen informatie geven. Het nummer daarvan is 0800-7000. Uitzending: Dinsdag 21 april van 21.45 uur tot 22.35 uur nederland 1. Herhaling: Woensdag 2 april 10.05 uur uur nederland 2.

De zaak zal na de uitzending ook geplaatst worden op de site van de politie Limburg Noord: www.politielimburg-noord.nl en de site van www.opsporingverzocht.nl.