Gemeente Oldebroek



2e fase reiniging en inspectie van het hoofdriool

In opdracht van de gemeente Oldebroek wordt door de firma GMB uitOpheusden/Kampen het gemeentelijke rioolstelsel in Oldebroek, Oosterwolde en Noordeinde gereinigd, en aansluitend wordt het rioolstelsel door middel van een camera-inspectie gecontroleerd.

De werkzaamheden zij gestart op 15 april in Oldebroek en zijn (afhankelijk van de weersomstandigheden) eind juni afgerond. Het is op voorhand niet aan te geven op welke datum de werkzaamheden aan de riolering in uw straat gaan plaats vinden. Een reden hiervoor kan bijvoorbeeld regenval zijn waardoor er in de planning vertraging ontstaat. De werktijden zijn tussen 07.30 uur en 17.30 uur. Een lijst met de globale planning is te vinden op www.oldebroek.nl onder het kopje actueel - rioolinspectie.

Door de werkzaamheden kunt u gerommel horen in uw binnenriolering, voornamelijk in het toilet, de schrobputjes, keuken, douche, en/of bad afvoeren. Ook is het mogelijk dat opspattend water uit de afvoeren komt via de sifons. Dit zal overwegend schoon water zijn, maar uit voorzorg kunt U schade en stank voorkomen door:
- De openingen af te dichten met de bijbehorende stop, of er een doekje of dweil over te leggen en hier een volle emmer water of iets anders van gewicht op te zetten.
- De deksel van het toilet dicht te doen, indien U geen deksel heeft kunt U een vuilniszak om de bril heen trekken, douche en toilet matjes zonodig verwijderen.

Daarnaast is het mogelijk dat er na het reinigen van de gemeentelijke riolering in uw woning/bedrijf stankoverlast ontstaat. Wij adviseren U om dan de kranen even te laten lopen zodat de sifons weer worden gevuld. De "open" verbinding met het gemeentelijke rioolstelsel is dan weer opgeheven. Vergeet de afvoer van de wasmachine en verwarmingsketel niet! Het kan voorkomen dat de reinigingswagens meerdere keren in uw straat aan het werk zijn, houd u daar rekening mee.

Indien U nog vragen heeft kunt U ons bereiken via de reinigingsvoertuigen of inspectieauto van GMB. Indien dat niet lukt kunt u contact opnemen met de fa. GMB via telnr. (0488) 449 449. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw begrip en medewerking.