Gemeente Harderwijk


Impuls voor sport door samenwerking gemeente en Landstede

In februari heeft het College van B&W de beoogde samenwerking tussen de gemeente en Landstede goedgekeurd en op donderdag 16 april heeft dit geleid tot ondertekening van het officiële convenant waarmee deze samenwerking wordt bekrachtigd. De komende maanden bekijken de gemeente en Landstede welke gezamenlijke activiteiten voor het studiejaar 2009-2010 kunnen worden opgepakt en uitgewerkt.

De heer R.W.J. van Kessel (voorzitter van het College van Bestuur) gaf aan dat met het formaliseren van de samenwerking een belangrijke stap is gezet voor de toekomst. Door het inzetten van studenten zal Harderwijk zich â nog meer dan nu al het geval is â doorontwikkelen tot een gemeente waar sport en bewegen hoog in het vaandel staat en met open oog en oor voor de behoeften op dat gebied van de inwoners. Wethouder R. Daamen is eveneens verheugd over de samenwerking en stellig overtuigd van de meerwaarde die hierdoor gaat ontstaan voor sportdeelname onder alle doelgroepen van de Harderwijkse samenleving.

Nu de samenwerking inhoudelijk een stevige basis heeft gekregen, gaan beide partijen verder uitwerken welke rol Landstede kan vervullen binnen de integrale revitalisering van Sport- en aquacentrum De Sypel. Naast de mogelijke realisatie van een 2e sporthal en onderwijshuisvesting, richten de ambities zich voor de toekomst op intensieve samenwerking die er toe dient te leiden dat De Sypel dagelijks bruist!

Opleidingsinstituut Landstede is met ingang van het studiejaar 2008-2009 de opleiding Sport en Bewegen gestart in Harderwijk. Een succesvolle keuze zo blijkt uit het aantal studenten dat inmiddels de opleiding volgt en ook uit het aantal inschrijvingen voor het komende studiejaar.


____________________