Gemeente Oldebroek


Woonservicegebied vraagt wat Wezep wil

Welke ondersteuning hebben mensen in Wezep nodig die zelfstandig thuis willen blijven wonen en mee willen doen in het dorp? Welzijns- en zorgorganisaties willen meer mensen bereiken. Met een aanbod dat aansluit bij de behoeften in Wezep. Daarom vragen zij in een behoeftenonderzoek de inwoners van Wezep zélf wat ze nodig hebben. In deze krant is een vragenlijst opgenomen. Bovendien kunnen mensen zich opgeven voor een persoonlijk vervolggesprek.

Gewoon in je eigen huis, in je vertrouwde omgeving blijven wonen, en meedoen met de rest, dat wil iedereen. Voor sommige mensen is dat niet (meer) zo gemakkelijk. Omdat ze kwetsbaar zijn doordat ze weinig andere mensen kennen, de financiële mogelijkheden beperkt zijn, omdat ze minder mobiel zijn, zorg nodig hebben of gewoon hun huishouden niet meer aan kunnen. Het onderzoek vraagt naar de benodigde voorzieningen en dienstverlening die hen kan helpen mee te doen in het dorpsleven. Het woonservicegebied richt zich erop dat er geschikte woningen zijn, dat men op straat goed uit de voeten kan, dat winkels en andere voorzieningen in de buurt zijn en dat er hulp en ondersteuning is.

Geschikte woningen voor iedereen
Turfhorst en Weidebeek bieden verschillende woningen voor mensen met en zonder zorg. Enkele koop, de meeste sociale huur worden door deltaWonen aangeboden. Daarnaast zijn er kleinschalige groepswoningen voor zes mensen, waar 24 uur per dag zorg aanwezig is. Daardoor is het mogelijk geworden dat vrijwel iedereen die dat wil, in Wezep kan blijven wonen.

Contact met anderen
Sociale contacten zijn belangrijk. Daarom is er op Weidebeek een ontmoetingsplek waar mensen samen een kopje koffie kunnen drinken of even kunnen bijpraten. En waar ook mensen uit de buurt welkom zijn. Bewoners van de Turfhorst wonen tegenover het Dorpshuis, waar van alles te doen is. En waar je ook gewoon een kopje koffie kunt drinken in de foyer.

Van schoonmaak tot zorg
Voor wie dat nodig heeft, bieden zorgorganisaties allerlei diensten aan, van huishoudelijke verzorging tot gespecialiseerde verpleging. Dat kan 24 uur per dag.

Of dit alles voldoende is, mogen de inwoners zeggen. Laat uw mening horen en vul de vragenlijst in!