Hoogheemraadschap Delfland
* Delflands nieuwe dagelijks bestuur bekend

Delflands nieuwe dagelijks bestuur bekend

Overeenstemming over coalitieakkoord 'Slagvaardig werken aan veiligheid en kwaliteit'

De combinatie van Ongebouwd/Bedrijven, CDA, PvdA, Water Natuurlijk en VVD en hebben een coalitieakkoord bereikt voor de vorming van een krachtig bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland. Het nieuwe college van het Hoogheemraadschap van Delfland zal bestaan uit vertegenwoordigers van deze partijen.

Fractievoorzitters met dijkgraaf Van Haersma Buma Het Coalitieakkoord
2009 - 2012 is getiteld 'Slagvaardig werken aan veiligheid en kwaliteit' en geeft de speerpunten aan van het beleid van Delfland in deze periode. De fractievoorzitters ondertekenden dit coalitieakkoord op 22 december 2008 en overhandigden dit daarna aan dijkgraaf Van Haersma Buma.

Het nieuwe college zal op donderdag 8 januari 2009 officieel worden geïnstalleerd.

De coalitie vertegenwoordigt 24 van de in totaal 30 zetels; dit betekent dat de coalitie een breed draagvlak heeft in de samenleving. Het gezamenlijke coalitieprogramma op hoofdlijnen sluit ook aan bij de stedelijke waterplannen, Waterkader Haaglanden, de Kaderrichtlijn Water (KRW) en het nieuwe Waterbeheerplan 2010-2015 van Delfland dat naar verwachting in 2009 wordt vastgesteld.

De portefeuilles zijn als volgt verdeeld:

De heer mr. M.A.P. van Haersma Buma, dijkgraaf: bestuur en externe communicatie, calamiteitenzorg, vergunningverlening en handhaving, bestuurlijke coördinatie, bedrijfsorganisatie, juridische zaken, internationale betrekkingen, monumenten en archeologie en Hof van Delflandraad.

De heer A. van den Berg: waterbeheersing, inrichting en onderhoud van watersystemen, waterpeilbeheersing, watergebiedstudies, baggeren etc, grondwater en het programma ABCDelfland (boezem en polder).

Mevrouw mr. A.W. Bom-Lemstra: waterkering en ruimtelijke ordening, aanleg en onderhoud waterkeringen, ruimtelijke ordening, Zwakke schakels en project Commandeurspolder (dijkgraaf is voorzitter van de stuurgroep).

De heer A.G. Wiegman: financiën en belastingen, heffing en invordering, financieel beleid en vastgoed beheer, economisch beheer van eigendommen, onderzoek en innovatie en Waterkader Haaglanden.

Mevrouw I.J.A. ter Woorst: waterkwaliteit, natuur en ecologie, Kaderrichtlijn Water, duurzaamheid, project Boeren voor Natuur, overzicht en coördinatie waterplannen en Ontwikkeling blauwe diensten.

De heer P. van der Ende: afvalwater en zuiveringen, bouw en exploitatie van zuiveringstechnische werken, riolering, afvalwaterketen en AHR/Delfluent.