Intrinsic Therapeutics ontvangt CE-markering voor Barricaid, een annulus fibrosus-prothese 21/04/2009 10:05

PR Newswire

WOBURN, Massachusetts, April 21 /PRNewswire/ --
Intrinsic Therapeutics, Inc. heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een CE-markering heeft ontvangen voor de Barricaid(R), een annulus fibrosus-prothese, die wordt gebruikt bij de reconstructie van zacht weefsel in de wervelkolom. Met de CE-markering heeft Intrinsic toestemming gekregen om de Barricaid op de markt te brengen in de Europese Unie en andere landen waar de CE-markering wordt erkend.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20090414/NE98588LOGO )

"Wij zijn erg blij met de toekenning van de CE-markering en zijn ervan overtuigd dat dit deels een gevolg is van de zeer positieve klinische resultaten van ons actuele, prospectieve klinische onderzoek van de Barricaid, een annulus fibrosus-prothese," aldus Barry Sands, vicepresident Regulatory, Clinical, and Quality Affairs. De Barricaid (www.in-thera.com) is een revolutionaire gedeeltelijke schijfprothese. Hiermee kunnen chirurgen bij patiënten met een tussenwervelschijfhernia en ischias door middel van een standaard minimaal invasieve discectomie de annulus fibrosus van een tussenwervelschijf direct reconstrueren. Wereldwijd worden er jaarlijks meer dan 500.000 discectomieën uitgevoerd.

"Dankzij deze goedkeuring heeft Intrinsic nu de mogelijkheid om chirurgen, patiënten en betalers een significant beter resultaat te bieden bij de behandeling van een tussenwervelschijfhernia, de meest voorkomende degeneratieve aandoening van de wervelkolom," aldus Greg Lambrecht, president en algemeen directeur. "De Barricaid en de goedkeuring ervan in de Europese Unie zijn het resultaat van jarenlange uitgebreide preklinische en klinische ontwikkelingen om te kunnen voorzien in deze fundamentele behoefte voor operaties aan de wervelkolom, wat nog niet eerder mogelijk was. In de loop der jaren hebben chirurgen talloze verschillende technieken geprobeerd om de annulus te herstellen, onder andere door gebruik te maken van hechtingen, lijmsoorten en klemmen. Al deze technieken waren echter maar weinig succesvol. Met de Barricaid wordt een nieuwe chirurgische methode aangeboden, doordat de annulus wordt gereconstrueerd en aan de wervelkolom wordt verankerd voor een stabielere oplossing. Zowel wij bij Intrinsic als de chirurgen waaraan wij onze diensten aanbieden, zijn zeer verheugd over de positieve resultaten van het eerste klinische onderzoek naar de Barricaid, dat ons heeft geholpen om deze belangrijke mijlpaal te bereiken."

Over Intrinsic Therapeutics
Intrinsic Therapeutics houdt zich bezig met de behandeling van letsel aan het zachte weefsel van de wervelkolom. De reconstructieve Barricaid-producten voor de annulus fibrosis die door Intrinsic worden vervaardigd, worden gebruikt bij discectomieën om hiermee aandoeningen aan de posterieure annulus permanent te herstellen. Doordat de volledige functionaliteit van de annulus wordt hersteld, verlaagt het Barricaid-productassortiment mogelijk het risico van een terugkerende hernia terwijl de hoogte van de wervelschijf en de biomechanica behouden blijven.

Contactpersonen:
Scott LeBlanc Tom Guest
Financieel directeur VP Sales & Marketing
Intrinsic Therapeutics, Inc. Intrinsic Therapeutics, Inc.
+1-781-932-0222 tst. 173 +1-781-932-0222 tst. 133 finance@in-thera.com

Scott LeBlanc, financieel directeur, +1-781-932-0222, tst. 173, finance@in-thera.com, of Tom Guest, VP Sales & Marketing, +1-781-932-0222, tst. 133, beide werkzaam bij Intrinsic Therapeutics / Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20090414/NE98588LOGO






-