Ingezonden persbericht


21 april 2009

Persbericht

Vermogensbeheer Pensioenfonds Particuliere Beveiliging naar PGGM

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Particuliere Beveiliging brengt het beheer van zijn pensioenvermogen (EUR 300 miljoen) onder bij PGGM. Het fonds is verantwoordelijk voor de pensioenregeling bij 320 particuliere beveiligingsondernemingen in Nederland en bedient ruim 40.000 (oud)deelnemers en gepensioneerden.

Tom Uittenbogaard, voorzitter van het bestuur van het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Particuliere Beveiliging, licht de keuze toe: "Zowel op vakinhoudelijke als culturele aspecten kwam PGGM als beste partij naar voren bij onze oriëntatie. PGGM kent de pensioenwereld als geen ander en dat waarborgt de belangen van onze deelnemers. Bovendien heeft PGGM Investments vanuit haar historie met de sector zorg en welzijn een verantwoorde beleggingsfilosofie ontwikkeld die wij van harte ondersteunen. De keuze voor PGGM volgt op een zeer zorgvuldig selectietraject met onze adviseur Avida International in nauwe samenwerking met CMC."

Else Bos, CEO PGGM Investments: "Ik ben blij dat het Pensioenfonds voor de Particuliere Beveiliging voor ons heeft gekozen. Dit past in onze investmentsstrategie om onze beleggingsexpertise aan te bieden aan meer pensioenfondsen."

Over Bedrijfstakpensioenfonds voor de Particuliere Beveiliging Het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Particuliere Beveiliging is in 1990 opgericht. Haar doel is om werknemers, oud-werknemers en hun eventuele nabestaanden te beschermen tegen de financiële gevolgen van ouderdom en overlijden. De bedrijfstak bestaat uit ondernemingen die zich bezighouden met particuliere beveiligingswerkzaamheden.

Over PGGM
PGGM is een vooraanstaande pensioenuitvoeringsorganisatie en vermogensbeheerder. PGGM verzorgt voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn en voor Beroepspensioenfonds voor Zelfstandige Kunstenaars AENA de uitvoering van de pensioenregeling en het vermogensbeheer. PGGM heeft EUR 67 miljard pensioenvermogen belegd van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn.

Over Avida International
Avida International is gespecialiseerd in het vormgeven en implementeren van maatwerkorganisaties voor pensioenfondsen. Dit betreft onder andere het adviseren over de optimale inrichting van de governance- en organisatiestructuur, het begeleiden van in- en uitbestedingstrajecten met externe dienstverleners en het aansturen van deze dienstverleners.

Amsterdam/Zeist, 21 april 2009