Politie Groningen

Dinsdag 21 april 2009

Provincie Groningen, 21-04-2009

Groningen: passagier gewond bij val in stadsbus

Een 54-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt bij een val in de stadbus. De buschauffeur had, toen hij vanaf de PC Hooftlaan de Vondellaan in Groningen op reed, een van rechts naderende automobilist over het hoofd gezien. Hij was daardoor genoodzaakt hard te remmen. Daarbij viel de vrouw van haar stoel en bezeerde haar rug. De passagier is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: aanhouding na belediging

Een 20-jarige inwoner van Veendam belandde maandagavond in Groningen in een politiecel nadat hij enkele agenten in de Hoekstraat voor onder meer kankerlijers had uitgemaakt. De politiemensen hadden de bestuurder van een snorfiets gecontroleerd en waren er achter gekomen dat deze nog een reeks boetes te betalen had. Om die reden moest de man met de snorfiets mee naar het politiebureau. Zijn passagier, de 20-jarige Veendammer, was het daar niet mee eens, omdat het volgens hem om zijn snorfiets ging. De man wilde niet naar de uitleg van de politiemensen luisteren, werd agressief en begon temidden van omstanders de agenten uit te schelden. Hij werd wegens belediging gearresteerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: waarschuwing voor colporteur

De politie waarschuwt voor de activiteiten van een colporteur die op slinkse manier bij mensen over de vloer komt. Een 82-jarige bewoonster van de Rijnstraat kreeg de man maandag aan de deur. De onbekende vertelde haar dat hij namens de wethouder van Groningen een cadeau kwam brengen. Dat cadeau bleek een pannenset te zijn. Nadat een en ander in de woonkamer was uitgestald, moest alsnog een bedrag van honderd euro worden betaald. Voordat de 82-jarige goed en wel doorhad, dat zij was getild, was de man er met het geld vandoor.

Haren: man aangehouden voor beroving vrouw

Een 25-jarige man uit Groningen is maandagmiddag door de politie aangehouden voor de beroving van een zonnende vrouw. De vrouw werd op de Hoornse Plas in Haren beroofd van haar tas, die in het gras lag. Een getuige probeerde de op de fiets vluchtende dief te laten stoppen. Zij werd door de dader aangereden en liep daarbij een wond aan haar been op. Toegesnelde agenten konden de verdachte op aanwijzen van getuigen in de boeien slaan. Hij had zich in de bossage verschanst. De man zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: hoofdletsel bij ongeluk

Een 14-jarige jongen uit Winschoten liep maandagmorgen hoofdletsel op bij een verkeersongeluk in zijn woonplaats. De jongen fietste over het fietspad langs de stationsweg en reed via het zebrapad plotseling de weg op. Een autobus, bestuurd door een 52-jarige inwoner van Stadskanaal, kon de fietser niet ontwijken. Het slachtoffer werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht.

Zuidbroek: arrestaties na vernieling

De politie arresteerde maandagavond een zevental jongeren na vernielingen op een bouwlocatie aan de Beneluxweg in Zuidbroek. De verdachten, in leeftijd variërend van 15 tot en met 19 jaar, zouden een brandblusser hebben leeggespoten en in een sloot hebben weggegooid. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Foxhol: alcomobiliste aangehouden

Een 63-jarige automobiliste uit Sappemeer werd maandagavond door de politie gecontroleerd op de Woldweg in Foxhol. De vrouw bleek ruim 1,9 promille alcohol in haar bloed te hebben. De agenten kwamen de bestuurster op het spoor doordat een andere verkeersdeelnemer verontrust de politie had gebeld. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 21 april controleert de politie op de volgende plaatsen:
* N366 Stadskanaal en omgeving Algehele verkeerscontrole (Verkeerscontroles Groningen)

* Ring Zuid/Oost en N355 Groningen - Zuidhorn Snelheidscontrole (Verkeerscontroles Groningen)

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 20april op diverse plaatsen op snelheid.

§ Bareveld, Kielsterachterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3611, aantal overtredingen: 242, hoogst gemeten snelheid: 132km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 550, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 107km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Groningen, Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1936, aantal overtredingen: 120, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur.