Reas Reizen is winnaar van de verkiezing Reisbureau van het jaar 2009

21/04/2009 10:39

Store Support

Klantgerichtheid in de reisbranche belangrijker dan ooit

Dinsdag 21 april 2009-Tijdens de gala-avond werd Reisbureau Reas Reizen uit Rotterdam gisteravond uitgeroepen tot winnaar. Zij werden met name geroemd vanwege hun marketingbeleid en klantgerichtheid, gecombineerd met een zeer uitgebreid aanbod van reizen. De verkiezing heeft verschillende ronden gekend, waarbij de beste reisbureaus per provincie voor een jury moesten verschijnen die uiteindelijk de provinciaal winnaar hebben gekozen. De twaalf provinciale winnaars dongen mee naar de landelijke titel.

Consumenten lijken de beslissing om op vakantie te gaan in tijden van recessie steeds langer uit te stellen. Hoewel de intentie er dus lijkt te zijn, hebben veel reisbureaus hierdoor het aantal boekingen zien afnemen. Andere reisbureaus weten zich in deze tijden positief te onderscheiden door klanten optimaal te begeleiden in hun zoektocht naar de ideale reis. Het lijkt erop dat zelfs nu de prijs niet het belangrijkste is maar juist de mate waarin klanten een compleet en klantgericht advies krijgen. De reisbureaus die hierin slagen streden ook dit jaar weer mee voor de titel Reisbureau van het jaar, een initiatief van de ANVR en vakblad Reisrevue.

De genomineerden werden dit jaar wederom bezocht door de mystery guests van Store Support (www.storesupport.nl). De mystery guests hebben alle provinciaal genomineerden een onverwacht bezoek afgelegd en hiermee de klantbeleving van de reisbureaus in kaart gebracht. Belangrijke meetpunten hierbij waren: het ontvangst, het adviesgesprek en de verkoopgerichtheid van de medewerker.





http://www.storesupport.nl