Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 21-04-2009

Straatroof

MIJDRECHT Een verstandelijk gehandicapte vrouw werd op woensdag 15 april van haar discman beroofd. Zij deed op maandag 20 april aangifte.

Op woensdag 15 april rond 08.30 uur stond een 38-jarige vrouw uit Mijdrecht op de Rondweg te wachten voor het rode verkeerslicht. Zij had haar discman in haar vest en de oordopjes in haar oren. Zij zag dat een groepje van vier jongens aan kwam fietsen en eveneens stopten voor het verkeerslicht richting Vinkeveen.

Bij groen licht fietste de vrouw de Rondweg over, het fietspad van de Industrieweg op. Daar gingen de jongens aan beide kanten van haar fietsen en één van hen tikte met zijn stuur tegen die van haar. Zij moest moeite doen om haar evenwicht te bewaren en remde. Eén van de jongens trok aan het snoer van haar koptelefoon, waardoor haar discman op straat viel. Voordat zij hem op kon pakken, deed één van de jongens dat, waarna het viertal er met de discman vandoor ging in de richting van het dorp.

De jongen die de discman uit haar vest trok heeft een blanke huidskleur, 12 - 16 jaar, een slank postuur en donkerblond kort haar met een kuif voorop. Opvallend was dat hij een beugel met slotjes op zijn tanden droeg.

Aan getuigen van de beroving (woensdag 15 april, rond 08.30 uur fietspad Industrieweg) en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Skimmers op heterdaad

WOERDEN Oplettend bankpersoneel betrapte op maandag 20 april twee skimmers op heterdaad. De verdachten wisten te ontkomen.

Rond 18.00 uur liepen enkele personeelsleden van een bank op de Westdam langs de pinautomaten bij die bank. Zij controleerden de automaten en zagen dat één daarvan was voorzien van een ander invoermondje. Er bleek een skimapparaat op de pinautomaat te zijn geplakt. Eén van de medewerkers trok het apparaat er vanaf.

Enkele personeelsleden van de bank zagen aan de overkant twee mannen op een bankje zitten. Zij probeerden in een omtrekkende beweging naar het tweetal toe te lopen, maar de twee hadden kennelijk door dat zij waren gesnapt en gingen er te voet vandoor. Zij gingen nog wel achter hen aan, maar raakten het zicht op hen kwijt. In de tussentijd werd de politie gewaarschuwd en ging met meerdere eenheden ter plaatse. In de omgeving werden meerdere personen gecontroleerd, maar daar bleken de verdachten niet bij te zitten.

De verdachten waren beide lichtgetinte mannen, één van hen was ± 1.80 meter, kort zwart haar, slank postuur, zwarte jas, donkere broek en witte schoenen. De tweede verdachte was ± 1.75 meter, breder postuur dan de ander en zwart haar. Hij droeg een donkerblauwe jas met aan de achterzijde vanaf de oksels een witte streep, breed beginnend en naar smal uitlopend tot de ellebogen. Hij had een zonnebril op.

Aan getuigen die de verdachten tussen 17.00 uur en 19.00 uur hebben gezien op de Westdam bij de pinautomaat of in de omgeving van de Westdam / Nieuwendijk of hen menen te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Frontale aanrijding

BREUKELEN Op maandag 20 april botsten twee autos frontaal op elkaar.

Rond 06.15 uur reed een 34-jarige automobilist uit Maarssen over de Straatweg, komende uit de richting van Breukelen. Voor hem draaide een vrachtwagen de weg op. De Maarssenaar stuurde de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer op, maar daar reed een 27-jarige man uit Loenen aan de Vecht met zijn bestelauto. De autos botsten met de linkervoorzijde op elkaar, waarna de Loenenaar tegen een boom botste.

Beide automobilisten raakten gewond. De Loenenaar had letsel aan zijn been en pols en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht. De Maarssenaar werd met rugletsel naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd.

Veel te veel en zonder rijbewijs

VREELAND Agenten hielden op maandagmorgen 20 april een automobiliste aan omdat zij veel te veel had gedronken.

Rond 09.15 uur meldde een getuige dat een automobiliste over de Provinciale weg N201 reed en dat zij meerdere malen kennelijk in slaap viel en al tegen de trekhaak van een andere auto was gereden (zonder schade). Agenten gingen ter plaatse en gaven de automobiliste, een 45-jarige vrouw uit Hilversum, een stopteken op de Rijksstraatweg.

Uit de blaastest bleek dat zij beduidend te veel aan Bacchus had geofferd. Tevens bleek dat haar rijbewijs in november 2008 ongeldig was verklaard en dat de auto niet verzekerd was. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De agenten namen haar auto in beslag. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 820 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de Hilversumse is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling bij jongerenvereniging

MIJDRECHT Door onverlaten werden tussen zaterdagavond 18 en zondagochtend 19 april meerdere vernielingen gepleegd. Daar werd op maandag 20 april aangifte van gedaan.

Op meerdere plaatsen in Mijdrecht, namelijk op de Oosterlandweg, Dr. J. van der Haarlaan, Industrieweg, Provinciale weg N201 en de Oude Spoorbaan (Zevenhoven) waren reclameborden geplaatst voor het Ajocfestival eind mei/begin juni. De reclameborden waren 240 cm breed en 350 cm hoog en stonden op steigerpalen. In de nacht van zaterdag op zondag zijn door onverlaten de steigerkoppelingen losgehaald/vernield, waardoor alle borden waren ingestort. Op het festivalterrein aan de Oosterlandweg stonden 40 palen in de grond om daar een bord aan te gaan bevestigen, 25 palen bleken te zijn doorgezaagd. Een gedeelte van de reclameborden kon worden hersteld, maar die in Zevenhoven niet meer. De schade wordt geschat op ongeveer 1500 euro.

Aan getuigen die de vernielingen in de nacht van zaterdag op zondag hebben gezien of die weten wie de vernielingen hebben gepleegd, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.