Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 21-04-2009

Politie Utrecht houdt in samenwerking met politie Maastricht 13 verdachten aan

UTRECHT De Politie Utrecht heeft in samenwerking met de Politie Limburg-Zuid op vrijdag 17 april in Maastricht dertien verdachten aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. Vijf van hen kwamen uit Utrecht, twee uit Maastricht, twee uit België, twee uit Frankrijk en twee uit Luxemburg.

De Politie Utrecht startte enkele weken geleden een onderzoek naar de handel in harddrugs door Utrechtse verdachten. Uit het onderzoek bleek dat deze handel in harddrugs veelvuldig in Maastricht plaatsvond en dat Utrechtse verdachten hierin een nadrukkelijke rol hadden. Na onderzoek en intensieve samenwerking tussen de politieregios werden tijdens een door beide politieregios gecoördineerde actiedag in totaal dertien verdachten aangehouden. De verdachten werden aangehouden voor zowel het leveren als het kopen van harddrugs.

Na deze aanhoudingen, die arrestatieteams verrichtten, zijn twee panden en een garage in Maastricht doorzocht. De rechercheurs troffen daar onder andere harddrugs en drie vuurwapens aan. In totaal werden ongeveer vier kilo harddrugs, cocaïne en heroïne aangetroffen. Verder nam de politie geld en vier personenautos in beslag.

Alle verdachten zijn aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs en zullen bij justitie in Utrecht en Maastricht worden voorgeleid. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit. De Utrechtse verdachten zijn afkomstig uit de wijk Kanaleneiland en maken deel uit van een criminele jeugdgroep.

Aan de gecoördineerde actie dag werd deelgenomen door 60 politiemensen uit Utrecht en Maastricht.

Gestolen goed

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij vermoedelijk gestolen waar in zijn auto had liggen. Omstreeks 04.10 uur zagen agenten een bestelbus rijden over de Amsterdamsestraatweg. De agenten wilden de 34-jarige bestuurder (woonplaats onbekend) controleren. De auto kreeg een stopteken en de man stopte maar rende vervolgens hard weg. De agenten gingen achter hem aan en konden hem uiteindelijk aanhouden. De bestelbus zat afgeladen vol met maatpakken. Vermoedelijk zijn deze van diefstal afkomstig en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Leer

UTRECHT- Op dinsdagochtend raakte een autobezitter bijna zijn hele lederen bekleding van zijn auto kwijt. Omstreeks 03.50 uur hoorde de autobezitter verdachte geluiden bij zijn auto die stond geparkeerd aan de Wethouder D.M. Plompstraat. Hij keek en zag dat een vreemde man in zijn Peugeot 307 zat. De man riep naar deze vreemde man die vervolgens hard wegrende. De oud-eigenaar ging poolshoogte nemen en zag dat het lederen interieur, stoelen, grotendeels was losgehaald en hiervan een deel was meegenomen.

Motordief aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een motordief aangehouden. Omstreeks
01.10 uur kreeg de politie de melding dat een motor zou worden gestolen aan de Victoria Regiadreef. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen een 19-jarige man uit Utrecht hard wegrennen. De achtervolging werd ingezet en de man kon worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man had geprobeerd een motor te stelen. Het contactslot was al kapot gemaakt. Op het bureau bleek dat hier zeker geen keurige burger betrof. Hij had namelijk ook nog een boete openstaan van 7500 euro. De man is ingesloten voor verhoor.

Gestolen auto

UTRECHT- Op maandagavond werd een tiener aangehouden in een gestolen auto. Omstreeks 22.40 uur kreeg de politie de melding dat een gestolen auto zou rondrijden in de omgeving van de Olympus. Agenten keken uit naar deze auto en op de Nijeveldsingel zagen zij uiteindelijk deze auto rijden. Op de IJsselsteinlaan stopte de auto en renden twee jongens uit de auto. Een 15-jarige jongen uit Utrecht kon worden aangehouden. De auto bleek inderdaad gestolen en was behoorlijk vernield. Zo waren verschillende ruiten kapot geslagen en het contactslot kapot. De tweede verdachte wist te ontkomen.