Politie Utrecht

Persbericht Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 21-04-2009

Jongens gewond

IJSSELSTEIN Twee jongens kwamen op maandag 20 april met een bromfiets ten val en raakten gewond.

Rond 15.35 uur reed een 16-jarige jongen uit Benschop met zijn bromfiets over het Jaagpad. Bij hem achterop zat een 15-jarige jongen uit IJsselstein. De bromfietser ging door onbekende oorzaak onderuit, waarbij beide jongens gewond raakten. Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Meisje lastiggevallen en bedreigd

NIEUWEGEIN Een meisje werd op maandagmiddag 20 april door een automobilist lastiggevallen en bedreigd. Hij werd kort daarna aangehouden.

Rond 13.45 uur liep een 15-jarig meisje uit Nieuwegein over de Sluyterslaan. Terwijl zij daar liep, toeterde een automobilist naar haar en hij riep vervolgens onzedelijke teksten naar haar. Zij negeerde hem en liep door. De automobilist reed echter enkele keren langs haar en elke keer riep hij onzedelijke teksten naar haar. Zij deed haar schoenen uit om weg te kunnen rennen. Dat mocht niet baten. De verdachte keerde zijn auto, reed daarbij bijna twee autos aan, en ging weer achter het meisje aan. Hij sprak haar opnieuw aan, deed weer een onzedelijk voorstel en bedreigde haar verbaal met de dood. Dit herhaalde zich nog een keer.

Toen het meisje vervolgens een echtpaar zag staan, verzocht zij hen de politie te bellen. Zij rende door en vroeg hulp bij enkele bouwvakkers op het Menuetlaantje. Daarop ging de verdachte ervandoor.

Agenten spraken met het zeer geschrokken slachtoffer en met getuigen. Er werd een Burgernetactie opgestart en aan de hand van het kenteken en signalement stelden agenten een onderzoek in. Daarbij werd de verdachte op de Marsburg aangetroffen. Agenten hielden hem aan en brachten hem naar het politiebureau over. Daar is hij ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN/HOUTEN/IJSSELSTEIN De politie heeft op maandag 20 april op meerdere plaatsen een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van 13.00 uur tot 16.00 uur plaats op de Graaf Florisweg en Jutpasestraatweg in Nieuwegein, De Slag en Utrechtseweg in Houten en de Heemradenlaan in IJsselstein. Daarbij werden in totaal 58 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: niet dragen autogordel (24), te hard rijden (23) en niet handenvrij bellen (6).