Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 21-04-2009

Woning zwaar beschadigd na brand

EMMEN Maandag rond het middaguur is brand uitgebroken in een woning aan de Weytackers. De bewoners konden op tijd uit de woning worden geholpen. De brandweer wist de korte felle brand snel te blussen. De woning liep zware schade op, waardoor voor de bewoners andere woonruimte is gezocht. Er volgt een onderzoek naar de oorzaak van de brand. (2009005322)

Auto over de vangrail

ASSEN Maandagnacht reed een 27-jarige man uit Assen met zijn auto over de A28, komende uit de richting van Groningen. Vermoedelijk is hij in slaap gevallen en schrok wakker toen hij tegen de vangrail botste. Daarna stuurde hij de auto de rijbaan op en kwam tegen de andere vangrail aan en schoot er overheen. Op de andere rijbaan kwam de auto tot stilstand. Daar was op dat moment geen verkeer. De bestuurder kwam er met een snijwond in zijn hand vanaf. (2009005448)

Politie onderzoekt inbraken autos

COEVORDEN Maandagnacht zijn in Coevorden zes autos opengebroken. Ze stonden geparkeerd in de omgeving van de Irisstraat, Clematisstraat, Hyacintstraat en Papaverstraat. In totaal hebben er vanaf begin dit jaar in Coevorden enkele tientallen autokraken plaatsgevonden. In een aantal gevallen zijn er spullen uit de autos gestolen, zoals radios en navigatiesystemen. In andere gevallen wordt een poging gedaan om te auto mee te nemen.
De politie is met een onderzoek bezig naar de daders van deze inbraken. Daarbij gaan we er van uit dat, gezien de plaats en werkwijze, deze inbraken in de meeste gevallen met elkaar te maken hebben. De politie vraagt van de inwoners van Coevorden om alle informatie, die met de inbraken te maken kan hebben, door te geven. Ook mensen die gedupeerd zijn en die zich nog niet hebben gemeld, worden uitdrukkelijk uitgenodigd om contact met de politie te zoeken. Dan kan er een aangifte worden opgenomen. De inbraken vinden vooral s avonds en s nachts plaats, maar ook overdag. Maandagmorgen zijn er in de omgeving van de Burgemeester Feithsingel vier autos opengebroken, waarbij niets is weggenomen, maar waarbij ramen zijn ingeslagen. Om het minder aantrekkelijk te maken adviseert de politie om geen waardevolle goederen in de auto achter te laten. Ondanks de vele waarschuwingen blijkt iedere keer weer dat mensen spullen als navigatiesystemen, maar ook mobiele telefoons en zelfs laptops, gewoon in de auto laten liggen. Als er niets te halen is, wordt het voor inbrekers minder interessant om de auto open te breken.

Met bijna drie promille achter het stuur

EMMEN Maandagmiddag reed een 44-jarige man uit Emmen in een personenauto over de Warmeerweg. Hij had gedronken en scoorde bij de blaastest een waarde van 1255. Dat komt overeen met een promillage van 2,9. Normaal gesproken zou het rijbewijs worden ingevorderd, maar de man was niet in het bezit van een rijbewijs. Dat was al jaren geleden ongeldig verklaard. Bovendien mocht hij nog 64 dagen zitten, wegens niet betaalde boetes en openstaande straf. De man is ingesloten. (2009005384)

Nog meer alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Maandagavond zagen getuigen op de A28 een auto met hoge snelheid voorbij komen. Daarna raakte de auto naast de weg en raakte in een slip. De auto raakte de vangrail en kwam een eind verder tot stilstand. De bestuurder stapte ongedeerd uit, maar stapte even later weer in en reed verder richting Groningen. De politie werd gewaarschuwd en deze wist de auto bij Tynaarlo aan de kant te zetten. De bestuurder, een 52-jarige man zonder vast woonadres, had gedronken. Hij weigerde echter alle medewerking aan een blaas- of bloedproef. (2009005422)

RODEN Maandagavond reed een 18-jarige jongeman uit Roden met zijn snorfiets over het Oosteinde, terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest kwam een resultaat van ruim 1,5 promille uit de bus. (2009005430)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.