Gemeente Breda

Breda geeft spelen de ruimte op de Tienenstraat

Het college van burgemeester en wethouders in Breda stelt voor de Tienenstraat toe te voegen aan de groenstroken bij de Keersbergenstraat en de Waterlostraat.

Zo ontstaat er één groot buurtpark voor de Biesdonk. Dit deel van de Tienenstraat krijgt daarom de bestemming `spelen'. Doorgaand verkeer over de Tienenstraat is vanaf het najaar niet langer mogelijk.

Bij de Keersbergenstraat wordt dit jaar een groot park aangelegd. Spelen is een van de functies in dit park. Het wordt een park dat bestemd is voor heel de Biesdonk en waar jong en oud gebruik van kunnen maken. Wethouder van Buitenruimte, Janus Oomen: `Kinderen moeten onbezorgd en veilig in de speeltuin kunnen spelen. Door de Tienenstraat bij de speeltuin te betrekken, ontstaat een prachtig aaneengesloten park en een veilige speelplek.'

Bij de ontwikkeling van het park en de aanleg van de nieuwe speeltuin zijn omwonenden intensief betrokken. Op initiatief van buurtbewoners, is een ontwerp gemaakt voor het herinrichten van het park en de speelplek. Er komen diverse speelmogelijkheden die verspreid liggen door het park. Het is de bedoeling dat eind 2009 het park met de nieuwe speeltuin klaar is.

Het ontwerpbesluit voor het onttrekken aan de openbaarheid van een deel van de Tienenstraat ligt vanaf 22 april tot en met 3 juni ter inzage op het Stadskantoor. Ook is het besluit te downloaden van de website van de Gemeente Breda, onder bekendmakingen. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen. Deze zienswijzen worden vervolgens meegewogen in een definitief besluit.

Breda, 21 april 2009