Gemeente Moerdijk


Afgelopen maand heeft wethouder Marjolein de Wit, samen met Ben Cartens directeur van Centrum voor de Kunsten Amadeus, het eerste leskoffertje overhandigt aan de directeur van de Kennedeyschool in Fijnaart. Inmiddels hebben de groepen 5, 6, 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente de leskoffer, met de naam Windkracht 6, ontvangen. Het lespakket is een onderdeel van het project "Blaasmuziek is cool". Het pakket is bedoeld om kinderen van de basisschool kennis te laten maken met blaasmuziek en alles daarom heen. En wie weet wat daaruit voortvloeit!

Op zaterdag 13 juni eindigt het project "Blaasmuziek is cool". 's Middags wordt er voor de leden van de Moerdijkse muziekverenigingen een workshop georganiseerd door de leden van FKKLBW. Aan het einde van de middag zal een kinderkoor, dat bestaat uit kinderen van verschillende basisscholen, samen met de muziekverenigingen optreden. Dit optreden start om 17.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur en wordt gegeven in De Niervaert in Klundert. Het project wordt afgesloten met een concert van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht "Bereden wapens" (FKKLBW).

Om 20.00 uur geeft het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens' een avondconcert.
Er zijn voor dit concert 800 gratis kaarten. De scholen en muziekverenigingen hebben voor deze kaarten in eerste instantie een streepje voor. Zij kunnen vanaf 11 tot 15 mei kaarten reserveren via verenigingenloket.medewerker@moerdijk.nl, onder vermelding van 'reservering concert'.
Wilt u ook graag naar dit concert? Vanaf 18 mei zijn de gratis kaarten voor iedereen beschikbaar via:

* Het gemeentehuis en bibliotheek in Zevenbergen;
* De Parel en de Rabobank (servicepunt bibliotheek) in Fijnaart;
* Mauritshuis en Rabobank (servicepunt bibliotheek) in Willemstad;
* Pestalozzihuis in Heijningen;

* De Niervaert en bibliotheek in Klundert;
* De Blokhut in Helwijk;

* Centrum De Standaard in Standdaarbuiten;
* Gemeenschapshuis de Ankerkuil in Moerdijk;
* De Zevensprong in Zevenbergschen Hoek.