Ingezonden persbericht


Persbericht

Videocursus paardenwelzijn nu ook via campagnesite Dierenbescherming Moderne kennisoverdracht via Abouthorses.tv.

Ermelo/Huizen, 21 april 2009 - Volgens de Dierenbescherming ontstaan de meeste vormen van paardenleed niet door bewuste verwaarlozing, maar door gebrek aan kennis bij de eigenaar over de verzorging van het paard. Daarom verwijst de Dierenbescherming op haar speciale campagnesite http://paarden.dierenbescherming.nl/tips onder 'tips' naar informatievideo's over paardenwelzijn die Abouthorses.tv in samenwerking met de KNHS gratis beschikbaar stelt.

De Dierenbescherming startte op 3 maart jl. met Anky van Grunsven en haar gepensioneerde kampioenspaard Bonfire een campagne over paardenwelzijn. "Deze richt zich in eerste instantie op het belang van voldoende beweging van een paard in de frisse buitenlucht en het feit dat een paard een groepsdier is en in zijn eentje wegkwijnt" , zegt Niels Dorland, woordvoerder van de Dierenbescherming. "Naast deze bewustwording zien we natuurlijk ook het belang van goede kennisoverdracht. De KNHS heeft in samenwerking met Abouthorses.tv gratis informatievideo's voor diverse welzijnsthema's via internet beschikbaar gesteld. Naast het hoge informatiegehalte is het ook nog eens een zeer aangename wijze van kennisoverdracht. Beelden zeggen meer dan woorden".

Samenwerking Abouthorses.tv en KNHS
Abouthorses.tv biedt in samenwerking met de KNHS meer dan 8,5 uur leervideo's aan waarbij het welzijn van paarden en pony' centraal staat. Hiermee vindt kennisoverdracht in woord en beeld plaats middels moderne media; video-informatievoorziening via internet. Sinds juni 2008 zijn voor alle paardenliefhebbers tien leervideo's ontwikkeld. Er zijn al meer dan 5500 van deze informatievideo's, van gemiddeld 45 minuten, via het internet bekeken. De leervideo's huisvesting, voeding en veilig vervoer ondersteunen de thema's uit de nota Dierenwelzijn (onderdeel paardenhouderij) die in 2007 door de minister van LNV werd uitgebracht.

Over Abouthorses.tv
Abouthorses.tv is een laagdrempelig internetplatform waarmee paardensporters en -liefhebbers op een eenvoudige en visuele manier hun kennis over paarden via internet kunnen verbreden. Abouthorses.tv publiceert als eerste in Nederland online videocursussen voor iedereen die met paarden te maken heeft. Iedere cursist bepaalt zijn of haar eigen leermoment en -tempo. Reistijd en reiskosten worden bespaard.

Abouthorses.tv ontwikkelt ook hippische cursussen, informatievideo's en commercials in opdracht van derden. Abouthorses.tv is een initiatief van Abouthorses.tv B.V.

Op www.abouthorses.tv leren paardensporters en -liefhebbers verantwoord om te gaan met hun paard. Zo zorgen zij voor een beter paardenwelzijn.

Over KNHS
De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is met ruim 200.000 leden één van de grotere sportbonden van Nederland. De KNHS behartigt de belangen van haar leden en aangesloten verenigingen, zodat de paardensport zo goed mogelijk beoefend kan worden. Zij richt zich daarbij niet alleen op de wedstrijdsport, maar ook op de recreatieve paardensport. De KNHS is een jonge en dynamische organisatie die streeft naar een optimale dienstverlening aan haar leden.